NIEUWSJBL

JBL L52 Classic luidsprekers en L75ms actief muzieksysteem

Redactie HiFi.nl | 03 augustus 2021 | Fotografie Fabrikant | JBL

De bijzondere retro-modellen uit de JBL Classic-serie zijn populair. De L100 Classic bijvoorbeeld komen we al járen op beurzen en shows tegen, en werd bovendien door Jamie met veel plezier uitgebreid getest. Van die opvallende en in fraaie kleuren uitgevoerde speaker verscheen aan het begin van het jaar een jubileummodel, de L100 Classic 75, om stil te staan bij de 75ste verjaardag van het merk. Vervolgens verscheen ook de L82 Classic, een iets compactere versie als tegenhanger van het formaat en audiogeweld van de L100. Vandaag zien we in deze lijn van JBL twee aanwinsten, de L52 Classic en de L75ms: een compacte set L-klassiekers en een alles-in-één stereosysteem, respectievelijk.

JBL L52 Classic

De L52 Classic is ontworpen en vervaardigd in JBL's eigen faciliteit in Northridge, Californië. De 5,25-inch (130 mm) tweewegluidspreker is voorzien van de geavanceerde akoestische technologieën van het merk en uiteraard weer uitgevoerd in de retro-geïnspireerde stijl van zijn grotere familieleden.

Het vintage ontwerp van de L52 Classic is voorzien van een kast van echt walnoothoutfineer en een keuze uit roosters van Quadrex-schuim. De volledige specificaties lees je hieronder.

JBL L75ms Music System

De L75ms van JBL is geen set speakers, maar een alles-in-een muziekoplossing. De letters 'ms' aan het einde staan dan ook voor Music System. Als een moderne heruitvoering van het traditionele Hi-Fi systeem vindt ook de L75ms zijn ontwerpinspiratie in de JBL Classic Series, waaronder zijn walnoothouten gefineerde kastafwerking en de zwarte Quadrex schuimgrille.

"Achter dat retro-uiterlijk gaat onze moderne akoestische technologie schuil, inclusief high-res audiomogelijkheden en een schat aan bedrade en draadloze aansluitmogelijkheden", aldus JBL. De L75ms is 'bedoeld voor de liefhebber die op zoek is naar een eenvoudiger manier om naar zijn of haar muziekcollectie te luisteren zonder dat dit ten koste gaat van de akoestische prestaties'.

Het geïntegreerde platform van het JBL muzieksysteem biedt zowel bedrade als draadloze mogelijkheden voor netwerk audio, via ethernet, ingebouwde Google Chromecast, Apple AirPlay 2 en bluetooth en is voorzien van een 32-bit/192kHz DAC met hoge resolutie. Daarnaast is voorzien in een aantal aansluitingen voor fysieke bronnen, waaronder een Moving Magnet (MM) phonotrap, een HDMI ARC-ingang en een 3,5mm analoge ingang.

Beide toevoegingen aan het palet van JBL worden in het najaar van 2021 op de markt verwacht. We houden je op de hoogte van de prijs en beschikbaarheid in de Benelux, via importeur Reference Sounds.


EDITORS' CHOICE