NIEUWSAllnic Audio

Actual HiFi wordt distributeur van Allnic Audio

Actual HiFi is per direct distributeur geworden voor de Benelux van de producten van de Zuid-Koreaanse fabrikant Allnic Audio. Met de producten van Allnic Audio voegt Actual HiFi, dat o.a. ook de producten van Gold Note, Vitus Audio, Alluxity, Joseph Audio en Jean Marie Reynaud distribueert, een opmerkelijke serie buizenversterkers toe aan zijn portfolio. 

Allnic Audio: buizenversterkers met nikkeltransformatoren

Allnic Audio pakte voor het eerst uit in 1990 bij de lancering van de SWP-100 Silvaweld Preamp. Bijna jaarlijks voegden de Zuid-Koreanen enkele nieuwe modellen toe aan het groeiende assortiment van versterkers. Met als resultaat dat Allnic Audio thans zes voorversterkers, acht eindversterkers, vier geïntegreerde modellen, twee DA-converters, twee hoofdtelefoonversterkers en vijf phono-versterkers aanbiedt.

Daarnaast produceert Allnic Audio ook twee step-up transformers en twee mc-elementen, genaamd Amber en Rose. Zij worden gekenmerkt door hun specifieke ontwerp dat gebaseerd is op het mechanisme van de snijkoppen die gebruikt worden in machines voor de productie van vinylplaten.

Om alle hifiapparaten perfect met elkaar te verbinden en van stroom te voorzien, fabriceert Allnic Audio ook luidsprekerkabels, stroomkabels, digitale kabels en RCA-kabels.

De naam Allnic is afgeleid van ‘all nickel transformers’, volledige nikkeltransformatoren. De ontwikkelaars bij Allnic gingen terug in de tijd en lieten zich inspireren door G.W. Elmen, de Amerikaanse ingenieur die in 1916 op zoek was naar een gemakkelijk te magnetiseren materiaal om geleiders te maken. Elmen slaagde er in om legeringen te ontwikkelen van ijzer en nikkel die ‘permalloy’ werden genoemd. Die legeringen werden achteraf heel belangrijk voor de productie van muzieksystemen, ook nog vandaag.

Zo worden alle signaaltransformatoren van Allnic Audio gemaakt met kernen van nikkellegeringen. Door gebruik te maken van deze unieke transformatoren in plaats van de traditionele ringkerntransformatoren, geeft Allnic Audio zijn buizenversterkers een uitgesproken klanksignatuur mee die niet is te vergelijken met de meeste buizenversterkers. Vooral op het vlak van dynamiek komen ze superieur uit de hoek. Of zoals ze het bij Allnic zelf zeggen: dit zijn buizenversterkers zoals het hoort.

De buizenversterkers van Allnic Audio zijn absolute blikvangers met hun opmerkelijke en stijlvolle verschijning. Het zijn ook gehoorvangers vanwege hun uitgesproken muzikale kwaliteiten.

In de Benelux zijn de producten van Allnic Audio verkrijgbaar via het dealer netwerk van Actual HiFi. Met vragen omtrent prijzen of beschikbaarheid, kan de belangstellende bij hen terecht.


EDITORS' CHOICE