Atoll Electronique PR400 Signature: dual mono voorversterker

Het Franse audiobedrijf Atoll Electronique heeft de PR400 Signature gelanceerd. De PR400 Signature is een dual mono voorversterker met een zwaar uitgevoerde voeding. Optioneel kan de PR 400 Signature met een DAC-module worden uitgerust zodat de gebruiker ook digitaal muzieksignaal aan kan laten leveren.

Atoll Electronique PR400 Signature

De nieuwe voorversterker PR400 Signature van het Franse audiobedrijf Atoll Electronique heeft een afzonderlijke transformator voor elk kanaal. De volumeregeling en alle ingangs- en uitgangsrelais zijn ook gescheiden. Elke voedingscondensator is afgeschermd geplaatst in een geaarde metalen doos. Per kanaal is 55.000 µF afvlakcapaciteit beschikbaar. Dat is meer dan bij sommige eindversterkers. De ALPS-potentiometers worden afzonderlijk maar perfect synchroon door een microprocessor aangestuurd. Audioschakelingen zijn gebaseerd op discrete componentenschema's met lage feedback.

De PR400 Signature maakt gebruik van het nieuwe OLED-scherm van Atoll. Het concept van rigoureus symmetrische signaalschakelingen zorgt volgens de makers van de PR400 Signature voor een zeer gedetailleerde weergave vol nuances en muzikaliteit ongeachte het luisterniveau. Het display en de besturingschakelingen hebben hun eigen voeding die is gescheiden van de voeding van de audioschakelingen. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 0,5 Hz tot 780 kHz.

De gebruiker heeft de beschikking over vijf cinch-ingangen op lijnniveau en twee XLR-ingangen. Verder heeft de PR400 Signature een by-pass cinch-ingang en twee cinch-uitgangen voor aansluiting op een subwoofer of eindversterker. Dan zijn er ook twee XLR-uitgangen en een uitgang om muzieksignaal naar een opnameapparaat te leiden.

Wie graag digitale ingangen wil hebben kan de optionele DAC-module laten plaatsen. De gebruiker heeft dan twee optische en twee coaxiale ingangen, een USB-ingang en bluetooth-conectiviteit tot zijn beschikking. DAC-conversie wordt uitgevoerd door een DAC-chip van AKM type AK4490 die PCM-signaal tot 32-bit/384 kHz en DSD tot DSD128 kan verwerken.

Atoll Electronique PR400 Signature: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een zwart of aluminiumkleurige frontplaat. De adviesprijs is 4.200 euro. Voor de DAC-module moet daar 300 euro bij opgeteld worden.

MERK

EDITORS' CHOICE