Actual HiFi wordt distributeur van producten van Musical Surroundings

Actual HiFi is per direct distributeur geworden voor de Benelux en Frankrijk van de producten van Musical Surroundings. Met deze Amerikaanse fabrikant van phono amps haalt Actual HiFi, tevens distributeur van merken zoals Vitus Audio, Joseph Audio, Jean Marie Reynaud en Gold Note, een ervaren speler in huis.

Musical Surroundings

Het Amerikaanse audiobedrijf Musical Surroundings werd in de jaren negentig van de vorige eeuw opgericht in samenwerking met ontwerpers van wereldklasse zoals Michael Yee en Jim Fosgate. Het in Oakland Californië gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige analoge apparatuur voor het afspelen van vinylplaten.

De Phonomena phono amp van Musical Surroundings wist zich als snel te onderscheiden door zijn verfijnde en gebalanceerde weergave. Deze nochtans betaalbare phono amp had volledig discrete circuits aan boord en was eenvoudig instelbaar. In tegenstelling tot de meeste phono amps gebruikte Musical Surroundings toen al een signaalpad met 17 transistors per kanaal om een volledig aangepast en nauwkeurig geluid te realiseren.

De Phonomena II+ phono amp van Muscial Surroundings is de opvolger van zijn populaire voorganger uit de jaren negentig. De Phonomena II+ die gebaseerd is op de duurdere Nova III levert met zijn discrete dual-mono signaalpaden een bijzonder levendige en dynamischere muziekweergave.

De Nova III phono amp van Musical Surroundings garandeert volgens Actual HiFi het beste geluid in zijn prijsklasse. Net als de Phonomena II+ heeft de Nova III schakelaars op het achterpaneel voor een gemakkelijk toegankelijke en zeer flexibele aanpassing van de versterking en belasting. De Nova III heeft een grote, gereguleerde interne voeding aan boord.

De Nova III en Phonomena II+ worden aangevuld en verbeterd door de geavanceerde Linear Charging Power Supply van Musical Surroundings. Een klassieke analoge voeding die gebruik maakt van een 50/60 Hz transformator, grote opslagcondensatoren en ruisarme lineaire spanningsregelaars.

Het assortiment van Musical Surroundings wordt vervolledigd door de Fozgometer. De Fozgometer is een kleine draagbare meter die gebruikt wordt in combinatie met de Ultimate Analogue Test Lp om de azimut van een cartridge te meten. Een nauwkeurige afstelling van de kanaalscheiding, kanaalbalans en signaalrichting van een cartridge zijn belangrijke parameters om de best mogelijke soundstage te bekomen.

De Ultimate Analogue Test LP van Musical Surroundings bevat een uitgebreide selectie test tracks. Deze test LP werd geproduceerd door Clark Williams van Acoustic Sounds en gesneden bij Sterling Sound op een Neumann VMS-80 snijmachine voor vinylplaten.

In de Benelux zijn de producten van Musical Surroundings ondertussen al verkrijgbaar bij Audio21 te Heerde en Alchemy of Sound te Brussel, maar uiteraard binnenkort ook via het dealer netwerk van Actual HiFi. Met vragen omtrent prijzen of beschikbaarheid, kan een belangstellende bij hen terecht.

EDITORS' CHOICE