NIEUWSAyon Audio

Ayon Audio Scorpio II: geïntegreerde buizenversterker met automatische kalibratie

Het in Oostenrijk gevestigde Ayon Audio heeft de Scorpio II uitgebracht, een geïntegreerde buizenversterker die volgens de fabrikant een verbetering is in vergelijking met de eerste Scorpio. De Scorpio II kan optioneel worden voorzien van een USB-ingang. De gebruiker kan kiezen uit verschillende buizen en het automatische kalibratiesysteem maakt het omwisselen van buizen heel eenvoudig,

Ayon Audio Scorpio II

De Scorpio II van Ayon Audio is te voorzien van verschillende buizen (KT150, KT88 en EL34) en naar keuze te gebruiken in triode of pentode modus. Het beschikbare uitgangsvermogen is natuurlijk afhankelijk van de gekozen buizen en modus. Met de KT150 in pentode modus is tot 50 Watt per kanaal bij acht ohm mogelijk. ls wordt gekozen voor de EL34 is dat 37 Watt per kanaal in pentode modus. In triode modus is het uitgangsvermogen ongeveer een derde lager dan in pentode modus.

De versterker is in de fabriek uitgerust met vier lijnniveau ingangen. Nieuw ten opzichte van de vorige versie zijn onder meer de verbeterde uitgangstransformatoren, die voorheen alleen in de grotere modellen van Ayon werden gebruikt. De transformatoren zijn verpakt in stijlvolle chromen potten.

De Ayon Scorpio II heeft een microprocessor gestuurd automatisch kalibratiesysteem waardoor het omwisselen van buizen weinig en eenvoudig werk is. Met een druk op de knop past de Scorpio II de bias van alle buizen aan, hetgeen volgens Ayon Audio geluidsvoordelen biedt ten opzichte van een eenvoudig autobias circuit. Het soft-start systeem verlengt de levensduur van de buizen.

De Ayon Audio Scorpio II heeft in de basisuitvoering alleen analoge lijningangen. Optioneel kan een USB-ingang worden toegevoegd. Het digitale bord kan PCM-bestanden tot 32 bit / 384 kHz en DSD256 verwerken. Het is echter een pure USB-DAC en verbinding via S/PDIF coaxiaal/optisch is dus niet mogelijk.

Ayon Audio Scorpio II: prijs en leveringsinformatie

De basisuitvoering van de Ayon Audio Scorpio II kost net geen 4.000 euro, zo lezen we op een Duitstalige website. We hebben geen officiële prijs voor de Benelux vernomen maar de prijzen in de Benelux wijken meestal niet of minimaal af van de prijzen in Duitsland. De Duitse prijs is in elk geval een goede indicatie. Optioneel is er ook een afstandsbediening verkrijgbaar tegen een meerprijs van 100 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE