NIEUWSPrimare

Primare NP5MkII: herziene netwerkspeler met nieuwe DAC-chip

Het Zweedse audiobedrijf Primare heeft zijn bestaande netwerkspeler NP5 herzien en opnieuw uitgebracht als NP5MkII. De uitslaande brand in de chipfabriek van AKM is één van de grondslagen van de ontwikkeling van de NP5MkII, maar uiteraard is het hele ontwerp meteen gemoderniseerd.

Primare NP5MkII

De ontwikkeling van het nieuwe model van Primare is enigszins op gang gekomen vanwege de verwoestende brand in de chipfabriek van het Japanse AKM. Deze gebeurtenis veroorzaakte begrijpelijkerwijs een langdurige verstoring van de toevoer van de kritieke herklokchip in het hart van de NP5 Prisma

Primare moest veranderingen doorvoeren om door te kunnen gaan met het maken van een van de meest populaire modellen van het bedrijf. Het resultaat is dat Primare een andere chip heeft ingekocht en het circuit opnieuw heeft ontworpen om de prestaties van de originele NP5 Prisma te behouden, terwijl decodering van MQA bovendien niet mogelijk was met de originele chip.

Primare stelt dat de NP5MkII goed zal spelen met vrijwel alle PCM-bestandsfrequenties tot 24-bit/192 kHz via USB-A, wifi of LAN, waarbij DSD-bestanden worden geconverteerd naar PCM met de geselecteerde vaste of native afspeeluitvoerresoluties en uitvoerverbinding door Toslink optisch of RCA-coaxiaal. Bluetooth-connectiviteit is ook aanwezig.

Voor het overige blijven alle functies en functionaliteit hetzelfde. Dus er is ondersteuning van Spotify HiFi en Tidal Connect, AirPlay 2, Chromecast en de NP5MkII is Roon Ready.

Primare NP5MkII: prijs en leveringsinformatie

Naar verluidt zal de NP5MkII van Primare vanaf augustus verkrijgbaar zijn. Op de website van Primare staat een verkoopprijs van 600 euro genoteerd.

MERK

EDITORS' CHOICE