NIEUWSPrimare

Primare NP5 Prisma: compacte netwerkspeler

Het Zweedse audiobedrijf Primare heeft de NP5 Prisma aangekondigd, een compacte netwerkspeler die onder andere (binnenkort) AirPlay 2 en Chromecast ondersteunt. De NP5 Prisma heeft geen DA-converter aan boord. Feitelijk is de techniek afgekeken van andere apparaten van Primare en dan met name van apparaten die de aanduiding “Prisma” in hun typeaanduiding hebben staan. We weten nog niet wanneer de NP5 Prisma in Nederland leverbaar zal zijn.

Primare NP5 Prisma: kleine onopvallende netwerkspeler

De NP5 Prisma van het Zweedse Primare biedt naar eigen zeggen alle functionaliteit die aanwezig is in de Prisma-compatibele modellen, inclusief AirPlay 2 (naar verwachting vanaf het einde van deze maand), bluetooth-connectiviteit, Chromecast en Spotify Connect. De NP5 Prisma zal binnenkort ook Roon Ready worden gemaakt. De gebruiker kan ook naar bestanden luisteren die op een netwerkschijf in zijn LAN staan. Bediening vindt plaats met de Prisma-applicatie van Primare.

Het nieuwe apparaat is klein, slechts 143 x 35 x 125 millimeter. Een DA-converter is niet aan boord, dus de NP5 Prisma dient digitaal te worden verbonden met een DA-converter of versterker met een DA-converter aan boord. De NP5 Prisma is bij uitstek bedoeld voor eigenaren van een versterker van Primare die geen Prisma-platform aan boord heeft. Uiteraard kan de NP5 Prisma ook met andere apparaten worden verbonden.

Eind oktober wordt naar verwachting de ondersteuning van AirPlay 2 toegevoegd. Ook de toevoeging van Roon staat volgens Primare op het programma.

Primare biedt volgens een Duitstalige website ook een upgrade aan voor eigenaren van de modellen PRE60, NP30, I32, MM30 en PRE32.  Wie één van de voornoemde toestellen bezit, krijgt 50% korting op de aanschafprijs van de NP5 Prisma.

Primare NP5 Prisma: prijs en leveringsinformatie

De NP5 Prisma is uitsluitend leverbaar in een zwarte uitvoering voor een adviesprijs van 500 euro. We weten nog niet wanneer het apparaat in Nederland leverbaar zal zijn.


MERK

EDITORS' CHOICE