Bang & Olufsen lanceert Beovision Contour 55 inch

Het Deense Bang & Olufsen introduceert vandaag een nieuwe televisie met een schermdiagonaal van 55 inch. De nieuwe Beovision Contour 55" biedt een alles-in-één TV- en muziekbeleving dankzij de geluidstechnologie op basis van de bekroonde Beosound Stage. De televisie kan de muur worden gehangen maar hij kan ook staan op een bijpassende standaard.

Beovision Contour 55”

Het in Denemarken gevestigde Bang & Olufsen (B&O) heeft zijn productassortiment uitgebreid met een 55"-schermformaat van de Beovision Contour, waardoor klanten die op zoek zijn naar dit formaat televisie nog meer mogelijkheden krijgen. Deze televisie kan het pronkstuk van de woonkamer worden voor consumenten die op zoek zijn naar een compact schermformaat, of een perfecte TV voor een tweede kamer dankzij de vele plaatsingsmogelijkheden en de keuze tussen een 55" en 48" televisie, aldus B&O.

Klassiek en minimalistisch, Beovision Contour is een expressie van de designtaal van Bang & Olufsen ontworpen in samenwerking met Torsten Valeur. Het aluminium frame dat de contouren van het scherm vormt, is het toonbeeld van de expertise van Bang & Olufsen op het gebied van aluminiumproductie in Factory 5 in Struer, Denemarken.

Vanaf het moment dat Beovision Contour wordt aangezet, zorgt de bekroonde driekanaals en Dolby Atmos luidsprekertechnologie van Beosound Stage voor een verheven televisie-ervaring. Achter de luidsprekerkap van Beovision Contour bevinden zich elf krachtige luidsprekerdrivers en versterkers. De luidspreker bevat ook vier stuks, 4-inch woofers die speciaal zijn ontworpen om een grotere conusbeweging mogelijk te maken, hetgeen zorgt voor een verbeterde basprestatie tot 30 Hz. Uitgerust met het nieuwste generatie 55 inch OLED-scherm van LG, is Beovision Contour ongeëvenaard als het gaat om realistische kleurweergave en absolute zwartniveaus. Dit zorgt naar eigen zeggen voor de volledige Bang & Olufsen TV-ervaring.

Beovision Contour is ontworpen om onnodige elementen te verbergen en tegelijkertijd tijdloze designelementen en natuurlijke materialen te onthullen die een aanvulling vormen op elk interieur. Kies uit drie kleurstellingen in zilver, antracietzwart en een goudtint, met bijpassende afwerkingen van stof of houtfineer voor de afdekplaat van de luidspreker. Alle kabels lopen door de centrale achterkant van de TV en zijn aan het zicht onttrokken, voor een holistisch 360-graden design. Alle geïntegreerde bronnen kunnen eenvoudig worden bediend met de BeoRemote One, een afstandsbediening die is vervaardigd uit één stuk geperst aluminium.

Drie stand-alternatieven zijn ontworpen als een geïntegreerd element van Beovision Contour om zijn minimalistische uiterlijk te creëren. De aluminium vloerstandaard kan handmatig aan beide zijden 180 graden worden gedraaid voor de beste kijkervaring en heeft een lichte en moderne esthetiek. Beovision Contour kan ook aan de muur worden bevestigd met behulp van de Bang & Olufsen muurbeugel die zo is ontworpen dat de TV in een hoek kan worden geplaatst die bij elke kijkopstelling past. Bang & Olufsen heeft ook een tafelstandaard ontwikkeld van massief, rechthoekig aluminium, zodat de TV op een plank of op de vloer geplaatst kan worden.

Beovision Contour 55”: prijzen en leveringsinformatie

De prijs van de nieuwe Beovision Contour varieert tussen 6.800 euro en 8.000 euro, afhankelijk van de uitvoering en het wel of niet meeleveren van een vloerstandaard. Meer weten? Kijk dan op de website van Bang & Olufsen.

MERK

EDITORS' CHOICE