Chord Electronics 2yu voor bij de 2go: eerder aangekondigd, nu leverbaar

Het Britse Chord Electronics heeft meer dan een jaar geleden de 2yu aangekondigd, een apparaatje dat samen de 2go van Chord de allereerste netwerkbrug van Chord vormt. Niet geheel verrassend is de marktintroductie vertraagd, maar Chord heeft laten weten dat de 2yu vanaf heden wereldwijd geleverd kan worden.

Chord Electronics 2yu: netwerkbrug en het perfecte maatje voor bij de 2go

De Chord Electronics 2yu maakt verbinding met de bestaande 2go-streamer/server om de allereerste netwerkbrug van Chord Electronics te creëren, klaar voor gebruik met DA-converters of apparaten met een digitale ingang en natuurlijk ook voor gebruik bij de Hugo M Scaler van Chord Electronics.

De 2yu van Chord is speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met de 2go (lees ook onze recensie over de Chord 2go). De resulterende netwerkbrug biedt streaming met hoge resolutie van zowel bekabelde Ethernet als draadloze bronnen (met 2,4 GHz Wi-Fi of A2DP Bluetooth), inclusief populaire streamingdiensten zoals Qobuz, Tidal en internetradio. De combinatie is ook Roon Ready.

Naast streaming maken de 2 x 2 TB-geclassificeerde SD-kaartsleuven van 2go ook de combinatie mogelijk als een muziekserver van audiofiele kwaliteit. Volgens Chord is solid-state het favoriete opslagmedium voor geluidskwaliteit. De SD-opslagcapaciteit van de 2go is getest tot 4 TB (op het moment van dit schrijven).

De 2yu maakt veilig verbinding met 2go en voegt digitale aansluitingen toe. De gemonteerde USB-A-uitgang is zeer flexibel en biedt een breed scala aan aansluitmogelijkheden biedt. Bezitters van de Hugo M Scaler van Chord Electronics kunnen de output ook opschalen (voordat het signaal naar een DA-converter gaat).

Chord 2yu/2go-combinatie: bediening met Gofigure app

De 2go/2yu-combinatie kan gemakkelijk worden bijgewerkt met over-the-air firmware-updates en wordt geleverd met de nieuwste 2go-update van Chord Electronics (v. 1.5.0), die nieuwe functies voor radioluisteren en het afspelen van SD-kaartalbums introduceert, plus verbeterde stabiliteit. De nieuwe firmware volgt op de release (in mei) van de nieuwste versie van Gofigure, de app van Chord Electronics voor instellen en configureren.

De 2go/2yu-combinatie is eenvoudig te bedienen met een van de vele populaire UPnP-controlepunt-apps voor zowel Android- als iOS-apparaten; Gofigure voegt extra installatiegemak, beheerfuncties en een bibliotheekafspeeloptie toe.

De 2go/2yu profiteert ook van gapless audio, DoP / Bit Perfect-ondersteuning en AirPlay-ondersteuning, en is volledig DLNA-compatibel (server / renderer). 2yu beschikt over 2.000 MIPS (miljoen instructies per seconde) verwerkingskracht, automatische downsampling (voor gebruik met legacy DA-converters met beperkte samplefrequentie), plus een low-jitter audio phase lock-lus.

De Chord Electronics 2yu is handgemaakt in het VK met aluminium van vliegtuigkwaliteit en beschikt over vier polychromatische sferische bedieningselementen die de uitgangsselectie, aan/uit-, mute- en dimfuncties regelen.

Chord 2yu: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen. Let op, het gebruik van de 2yu vereist het bezit van een 2go.


EDITORS' CHOICE