Chord 2go en 2yu: maak van de Hugo 2 een draagbare streamer en server

Het Britse Chord Electronics heeft twee accessoires gelanceerd. De nieuwe 2go maakt van de bestaande Hugo 2 een hoogwaardige draagbare streamer en server. De Chord 2go kan voorzien worden van twee microSD kaartjes van ieder 2 TB. De batterijvoeding houdt allerlei storende invloeden buiten de deur. Dat is ook handig voor thuis. De nieuwe 2yu maakt van de 2go een standalone streamer. De apparaten komen in februari en maart op de markt.

Chord Electronics 2go: maakt van de Hugo 2 een streamer en server

De nieuwe 2go van Chord Electronics zal zijn Europese debuut op de aanstaande Bristol Hifi-show beleven en is bedoeld om samen met de Hugo 2 te gebruiken. De 2go voorziet de Hugo  2 van netwerkverbindingen via RJ-45 LAN-aansluiting en wifi. Er is ruimte voor plaatsing van twee microSD kaartjes van elk 2 TB. Overigens, de grootste kaartjes die momenteel verkrijgbaar zijn hebben een capaciteit van 1 TB, maar de 2go is dus alvast voorbereid op de komst van kaartjes van 2 TB.

Volgens Chord is een combinatie van de Hugo 2 en de 2go de kleinste en tevens meest hoogwaardige streamer die momenteel verkrijgbaar is. En hij is ook nog eens draagbaar. Opladen gaat via een micro usb-poort.

De 2go voegt bedrade en draadloze netwerkverbindingen toe aan de Hugo 2. Ook bluetooth-connectiviteit is toegevoegd, alsmede ondersteuning van DLNA, Tidal, Qobuz en internetradio.Alle ingangen hebben een autosense-functie zodat naadloos muziek van verschillende bronnen gespeeld kan worden.

Chord Electronics 2yu: maak van de 2go een standalone streamer

De 2yu maakt van de 2go een standalone streamer, onafhankelijk van de Hugo 2. Feitelijk voegt de 2yu een digitale ingangen toe aan de 2go. De 2yu is volgens de fabrikant voorzien van een hoogwaardige klok en een sample rate converter. De combinatie van de 2go en 2yu kan ook gebruikt als Roon steamer en kan zelfs uit het zicht worden geplaatst.

Beide nieuwe apparaten hebben een hoge kwaliteit aluminium behuizing, net als alle andere apparaten van Chord Electronics.

Chord Electronics 2go en 2yu: prijzen en leveringsinformatie

De 2go zou in de loop van de huidige maand op de markt moeten komen. In de loop van maart volgt de 2yu. De prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE