NIEUWSMelco

Melco N1Z krijgt dubbele upgrade van SSD- of HDD-opslag en voeding

Het Japanse Melco Audio heeft zijn twee vlaggenschip netwerkspelers, de HA-N1Z / 2EX-H50 (HDD) en HA-N1Z / 2EX-S40 (SSD), verbeterd met nieuwe voedingen en nieuwe, krachtigere opslag op één schijfstation. Het weglaten van een RAID-systeem biedt klankmatige voordelen volgens de fabrikant. De prijs is gelijk gebleven.

Melco N1Z

Het vlaggenschip van de Melco N1Z-serie machines biedt de keuze uit solid-state of harde schijfopslag, beide specifiek ontworpen voor weergave van audio. De op SSD gebaseerde HA-N1Z / 2EX-S40 profiteert nu van een nieuwe, krachtige opslagschijf van 4 TB en de op de harde schijf gebaseerde HA-N1Z / 2EX-H50 wordt geleverd met een nieuw station van 5 TB.

Beide modellen zijn voorzien van de nieuwe enkele schijven. Melco's implementatie van de nieuwe enkele schijven betekent dat de technici niet langer een RAID-systeem (Redundant Array of Inexpensive Disks) in de besturingssoftware hoeven op te nemen. De prestaties worden verder uitgebreid door de nieuwe en verbeterde voedingen. De herziening van de machines heeft overigens niet tot een prijsverhoging geleid.

De nieuwe N1Z-machines zijn ook voorzien van de nieuwste Melco EX-upgrades, plus de nieuwe in februari gelanceerde firmware (v.4.10), die Roon-weergave toevoegt, plus een aantal extra functies, waaronder DSD-compatibiliteit voor een groter aantal apparaten, Twonky-server stabiliteitsverbeteringen en verbeteringen in de stabiliteit van webpagina's.

Melco Audio's General Manager Dan Raggett zegt het als volgt: ”de bijgwerkte Melco N1Z-serie biedt veeleisende muziekliefhebbers de optie van een HDD- of SSD-drive en beiden maken nu gebruik van onze nieuwe, hoogwaardige enkele schijven, in plaats van de vorige RAID-gebaseerde systeem van dubbele schijven. Door de RAID-architectuur in de nieuwe modellen te verwijderen, kunnen we klanten een upgrade van de geluidskwaliteit bieden, versterkt door onze nieuwe en verbeterde voedingen. Deze belangrijke updates tillen twee toch al toonaangevende digitale muziekbibliotheken naar een nieuw prestatieniveau, waardoor Melco's reputatie in het aanbieden van de gouden standaard voor het afspelen van digitale bibliotheken verder wordt versterkt.”

Meer weten? Kijk dan op de website van Melco.

MERK

EDITORS' CHOICE