BAT VK-3500: hybride geïntegreerde versterker met gebalanceerde schakelingen

Het Amerikaanse Balanced Audio Technology heeft een hybride geïntegreerde versterker genaamd VK-3500 geïntroduceerd. De versterker is gebouwd volgens het principe dat het meest voorkomt onder de hybride modellen, d.w.z. in de voortrappen zijn buizen geplaatst en de eindtrappen zijn voorzien van halfgeleiders.

BAT VK-3500: geïntegreerde versterker met buizen in de voortrap

In de nieuwe VK-3500 van het in de VS gevestigde Balanced Audio Technology (BAT) wordt de SuperTube Unistage buizenvoorversterker gecombineerd met eindtrappen met transistors die tot 150 Watt kunnen leveren bij een belasting met een nominale weerstand van acht Ohm. Voor luidsprekers met een impedantie van vier Ohm kan de versterker tot 300 Watt leveren. De VK-3500 is momenteel de enige geïntegreerde versterker die BAT in zijn assortiment heeft.

De voorversterkingtrappen zijn voorzien van 6H30 dubbele triodes die ook worden gebruikt in de REX 3, de vlaggenschipvoorversterker van BAT, en ze werken zonder feedback. De eindtrap van de  VK-3500 maakt gebruik van een symmetrisch nul-feedback bipolair transistorcircuit dat een hoge stroomsterkte en een grote bandbreedte kan leveren.

Het  schakelarsenaal van de BAT VK-3500 omvat twee XLR-ingangen en drie cinch ingangen, evenals een ongebalanceerde cinch-lijnuitgang voor een opnameapparaat en een XLR-voorversterkeruitgang. Ook aan vinylliefhebbers is gedacht want de VK-3500 kan zowel met mm-elementen als met mc-elementen omgaan.

De BAT VK-3500 is gehuisvest in een solide aluminium behuizing en wordt geleverd met een al even serieuze aluminium afstandsbediening. De versterker is straks verkrijgbaar in een zilveren of zwarte afwerking.

BAT VK-3500: prijs en leveringsinformatie

De versterker zou in juni in de verkoop moeten verschijnen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE