De Beosound Explore is gemaakt voor buitenleven en avontuur

Het Deense Bang & Olufsen (B&O) heeft een nieuwe draadloze luidspreker aangekondigd die bedoeld is voor het ruige werk buiten de deur. De nieuwe luidspreker heeft de roepnaam Explore gekregen en is waterbestendig en licht zodat hij de gemiddelde kampeertocht met gemak zou moeten overleven. De koper kan kiezen uit de uitvoeringen Black Anthracite, Green en Grey Mist.

Beosound Explore: voor bij het kampvuur

Vandaag introduceert het in Denemarken gevestigde B&O de Beosound Explore, een stevige en robuuste luidspreker die speciaal is ontworpen voor avontuurlijke omstandigheden. De luidspreker helpt je de top te bereiken met muziek aan je zijde. Doordat hij zeer licht is, een lange speelduur heeft en waterbestendig is, is Beosound Explore de perfecte luidspreker voor buitenactiviteiten, inclusief B&O’s kenmerkende geluid, Scandinavisch design en duurzame bouw.

“We creëerden Beosound Explore als onze meest robuuste luidspreker, bestendig tegen de outdoor-elementen. Daarenboven is de luidspreker stof-, water- en krasbestendig dankzij zijn type 2 geanodiseerde aluminium buitenkant. De uitzonderlijke geluidskwaliteit voor zijn grootte, maakt van Beosound Explore de perfecte partner voor elk avontuur,” aldus Christoffer Poulsen, SVP Product Management Bang & Olufsen.

Beosound Explore: duurzaam gebouwd

De Beosound Explore is de eerste luidspreker op de markt met type 2 geanodiseerd aluminium voor verbeterde krasbestendigheid, hetgeen hem perfect maakt voor buitenactiviteiten. De luidspreker werd ontworpen in Bang & Olufsen’s Factory 5 in Struer, Denemarken, waar de anodisatie tot stand kwam dankzij de opbouw van aluminiumoxide in de oppervlakte.

De speaker beschikt over een aluminium karabijnhaak zodat je hem kan vastmaken aan een rugzak voor lange tochten. Dankzij de geïntegreerde riem kan hij ook hangend worden gegebruikt, Beosound Explore is extreem veelzijdig en biedt  uitzonderlijke prestaties, waar je hem ook plaatst. Voor intensieve wandelingen of om te kamperen, de IP67 stof- en waterresistentie rating beschermt de speaker indien hij nat zou worden

De speaker werd steeds ontworpen met draagbaarheid in gedachte, de cilindrische huls biedt een goede grip en past makkelijk in de zakjes van een rugzak zodat de drager gefocust kan blijven op het pad voor zich. Ondanks de duurzame huls is de speaker met zijn 631 gram toch zeer licht. De Beosound Explore geeft de vrijheid voor een hele dag gebruik zonder stroomvoorziening. De accucapaciteit geeft circa 27 uur muziekplezier.

Beosound Explore: simpel en gebruiksvriendelijk design

De Beosound Explore kleuren herdenken de bossen, gletsjers en fjorden die typisch zijn bij Scandinavische landschappen. De luidspreker is uitgevoerd in het Black Anthracite, Green of Grey Mist en geeft zo een natuurlijke en ingetogen esthetiek weer. De aluminium huls voelt speciaal aan en heeft een simpele en gebruiksvriendelijke gebruiksinterface aan de bovenkant van het product zodat de speaker ook gemakkelijk te grijpen is met handschoenen aan in koudere omstandigheden.

Beosound Explore: kenmerkend geluid

B&O’s belooft het kenmerkende geluid van het bedrijf bij het gebruik van de twee 1.8 inch full range drivers om krachtig geluid weer te geven. Iedere driver heeft zijn eigen klasse D versterker van 30 Watt. Er werd aandacht besteed aan buiten prestaties en een superieure bas, die 59 dB in bascapaciteit biedt ondanks het compacte formaat. De grill is gesneden in 360° lijnen om True360 omnidirectioneel geluid te garanderen, perfect voor nachten rond een kampvuur.

B&O geeft een frequentiebereik op van 56 Hz tot 22,7 kHz. Muzieksignaal komt binnen via bluetooth versie 5.2. Opladen gaat m.b.v. de USB-C aansluiting. Volledig opladen van de Beosound Explore kost ongeveer twee uur.

Beosound Explore: prijs en leveringsinformatie

De uitvoeringen in Black Anthracite en Green zijn vanaf heden verkrijgbaar. De Grey Mist uitvoering volgt in de zomer. De adviesprijs is net geen 200 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE