NIEUWS

IFA 2021 geannuleerd, beurs keert terug in 2022

De IFA 2021, een grote vakbeurs voor consumentenelektronica die jaarlijks wordt gehouden in de Duitse hoofdstad Berlijn, zou dit jaar oorspronkelijk moeten plaatsvinden van 3 tot 7 september. Vandaag werd bekend gemaakt dat de beurs niet zal plaatsvinden als fysiek live-evenement. De beslissing werd genomen na gedetailleerde gesprekken met volksgezondheidsdeskundigen en meerdere belanghebbenden.

IFA 2021 gaat definitief niet door

Eerder hebben wij geschreven over de IFA 2021 die zou gaan plaatsvinden in Berlijn van 3 tot 7 september. Vandaag maakte de organisatie bekend dat de beurs is geannuleerd. Verschillende belangrijke wereldwijde gezondheidsstatistieken gaan niet zo snel in de goede richting als gehoopt was. Zo is er de snelle opkomst van nieuwe Covid-19-varianten, bijvoorbeeld in Zuid-Azië, tot aanhoudende onzekerheden over de snelheid van de uitrol van vaccinatieprogramma's over de hele wereld. Dit zorgt op zijn beurt voor meer onzekerheid voor de bedrijven die toegewijd waren of geïnteresseerd waren om naar Berlijn te komen, maar ook voor de media en bezoekers, die immers allemaal ver vooruit moeten plannen met betrekking tot budgetten, investeringen en reizen, niet alleen voor de IFA, maar voor iedereen en voor soortgelijke evenementen over de hele wereld.

Een andere overweging is het feit dat Messe Berlin de strijd tegen Covid-19 blijft steunen door delen van de tentoonstellingsruimte om te bouwen tot een vaccinatiecentrum en een noodhospitaal. Beide zullen nu waarschijnlijk langer nodig zijn dan aanvankelijk werd verwacht.

“Innovatie heeft een platform nodig; het heeft de focus van wereldwijde aandacht nodig. Daarom wilden merken en fabrikanten in de technische industrie heel graag naar IFA Berlin 2021 komen. Helaas brachten de laatste ontwikkelingen op het gebied van de volksgezondheid te veel risico's met zich mee in de planning van iedereen voor het evenement", aldus Kai Hillebrandt, voorzitter van de Raad van Commissarissen van gfu Consumer & Home Electronics GmbH, de organisatie achter de IFA. “Er zijn nu gewoon te veel onzekerheden. Daarom is het op dit moment voor vrijwel iedereen bijna onmogelijk geworden om hun deelname aan een beurs op verantwoorde wijze te plannen.”

Martin Ecknig, de CEO van Messe Berlin, voegt hieraan toe: "we hebben deze beslissing niet lichtvaardig genomen. IFA Berlin is misschien wel het belangrijkste evenement van het jaar voor zowel merken als retailers. IFA Berlin verbindt onze branche met vakbezoekers, media en echte consumenten als geen ander evenement. Echter, de gezondheid en veiligheid van iedereen moet absoluut voorop staan. De inspanningen om deze pandemie in te dammen – van de uitrol van vaccinatieprogramma's tot de hervatting van internationale reizen – verliepen niet in het tempo waarop we hadden gehoopt. Gezien deze ontwikkelingen is deze moeilijke en teleurstellende beslissing was onvermijdelijk”.

De voorbereidingen voor Berlin Photo Week in Arena Berlin en Shift Mobility gaan door zoals gepland.

De organisatoren van IFA werken nu samen met hun partners uit de industrie, handel en media om alles klaar te maken voor IFA 2022, dat zal worden gehouden als een grootschalig live-evenement op het Berlijnse beursterrein. Hopelijk hebben we de coronapandemie en de eventuele naweeën dan achter ons liggen.

Meer weten? Kijk dan op de website van de IFA.


EDITORS' CHOICE