NIEUWS

IFA 2021 van 3 tot 7 september 2021 in Berlijn

De IFA is een belangrijke beurs voor producenten van consumentenelektronica die jaarlijks wordt gehouden in Berlijn. Jaarlijks? Niet helemaal want de editie van 2020 is in afgeslankte vorm gehouden, zonder publiek. Nu de wereld op koers ligt om uit de coronapandemie te komen, zal de IFA in Berlijn plaatsvinden als een grootschalig evenement van 3 - 7 september 2021, met publiek. 

IFA Berlijn van 3 tot 7 september 2021

Wereldwijd zijn vaccinatieprogramma’s gestart om de coronapandemie te bestrijden. Ondanks de tegenslagen lijkt het de goede kant op te gaan al kan natuurlijk niemand in de toekomst kijken en precies voorspellen waar we na de zomer zijn als het gaat om de coronapandemie. Organisatoren van beurzen putten hoop uit de vaccinatieprogramma’s en mogelijk kunnen we na de zomer weer reizen en beurzen bezoeken. Met de nodige voorbehouden worden weer evenementen en beurzen georganiseerd die over enkele maanden plaats zouden moeten vinden. De IFA is zo’n beurs en hij zou moeten gaan plaatsvinden in de Duitse hoofdstad Berlijn van 3 tot 7 september 2021.

“IFA Berlin, 's werelds toonaangevende branche-evenement voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten, maakt zich op voor een volledige en levensechte terugkeer naar de beurshallen en beursterreinen van Messe Berlin,” aldus de organisatie achter de beurs. Vorig jaar was er een opzettelijk kleinschalige 'speciale editie' van IFA Berlin, waarbij de real-life presentaties en bijeenkomsten die alleen op uitnodiging beschikbaar waren, werden uitgebreid met een virtuele tentoonstelling en evenementenruimte. Nu de wereld op koers ligt om uit de pandemie te komen, zien de organisatoren naar eigen zeggen een enorme belangstelling van merken, fabrikanten en retailers uit alle industriesectoren, die naar Berlijn willen komen om producten en innovatie weer in actie te zien. IFA Berlin 2021 vindt plaats van 3 tot en met 7 september. Sommige beurssegmenten kennen een ongekende belangstelling en zijn al voor meer dan tachtig procent gereserveerd.

“IFA Berlin is 's werelds meest inspirerende tech-evenement en volledig uniek in de diepte en breedte van de presentatie van de wereldwijde technologie-industrie - van start-ups tot de grootste merken voor consumentenelektronica ter wereld,” verklaartMartin Ecknig, CEO van Messe Berlin. “De boodschap die we uit onze branche horen is luid en duidelijk: 'Tech is Back in Berlin' en klaar om retailers, media en consumenten te ontmoeten - veilig, maar in het echte leven.”

Kai Hillebrandt, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van gfu Consumer & Home Electronics GmbH, zegt: “Het is een moeilijk jaar geweest voor iedereen, maar onze branche heeft vernieuwd en hard gewerkt om mensen te helpen het hoofd te bieden en veerkrachtig te zijn en om het mogelijk te maken om in contact te blijven met vrienden en families, om thuis te werken, om gezond te blijven en zelfs om ons vermaken in een tijd van lockdowns en andere beperkingen. Nu zijn we klaar om onze innovatie voor de toekomst te demonstreren.”

Maar laten we vooral de huidige coronapandemie niet vergeten. Net als tijdens de “speciale editie” van IFA vorig jaar, is volksgezondheid en veiligheid de topprioriteit voor de organisatoren van IFA Berlin 2021. Ze staan voortdurend in contact met volksgezondheidsautoriteiten bij het ontwikkelen van concepten en maatregelen die de veiligheid van bezoekers en exposanten garanderen.

“Zoals altijd is de veiligheid van onze bezoekers en exposanten onze topprioriteit. De wereldwijde vaccinatie-inspanning wint enorm aan kracht, terwijl harde lockdowns eindelijk vruchten beginnen af te werpen, hetgeen ons het vertrouwen geeft dat we de wereld kunnen uitnodigen om in september naar Berlijn te komen voor IFA 2021,” zegt Jens Heithecker, IFA Executive Director en Executive Vice President van Messe Berlin. “Met al onze voorzorgsmaatregelen om een goede gezondheid van iedereen te garanderen, verwachten we natuurlijk niet dat IFA Berlin 2021 nieuwe records zal vestigen. De trend is echter duidelijk: IFA Berlin is klaar voor een volledige comeback om opnieuw onze branche te leiden.”

Dit jaar biedt IFA Berlin een nog breder evenementenportfolio. Hieronder een kort overzicht: 

  • De IFA Berlin-tentoonstelling verspreid over de volledige ruimte van Messe Berlin, inclusief keynotes uit de industrie
  • IFA NEXT, de rand van morgen - brengt IT-marktleiders, innovators, start-ups samen onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers.
  • SHIFT Mobility - een conventie over de toekomst van stedelijke mobiliteit
  • IFA + Summit - met megatrends van digitale toekomstige technologieën

Twee evenementen zijn IFA-nieuwkomers: 

  • Tech Up for Women - een zeer innovatieve conferentie, ontworpen door vrouwen voor vrouwen, om te leren van en met vrouwelijke topbestuurders, onderzoekers en experts en om wereldwijde netwerken op te zetten
  • Berlin Photo Week - een creatieve en spectaculaire versterking van IFA's productportfolio op het gebied van beeldvorming op het beursterrein parallel met Berlin Photo Week-evenementen in de hele stad.

Tijdens het meest recente grootschalige evenement, in 2019, verwelkomde IFA Berlin 238.700 bezoekers, 1.930 industriële partners en 5.360 journalisten, afkomstig uit meer dan 130 landen en gebieden.

De speciale editie van IFA Berlin vorig jaar – vanwege covid-19 een strak gecontroleerd, driedaags real-life evenement, versterkt en uitgebreid met een virtuele tentoonstellingsruimte – had 145.900 bezoekers ter plaatse en online, met 1.570 deelnemende branchepartners en 10.750 journalisten die het evenement volgden. De speciale editie trok bezoekers uit 100 landen en gebieden.

Meer weten? Kijk dan op de website van IFA Berlin.


EDITORS' CHOICE