NIEUWS

Austrian Audio Hi-X65: open dynamische hoofdtelefoon voor geluidstechnici en audiofielen

Het Oostenrijkse Austrian Audio heeft de open dynamische over-ear hoofdtelefoon genaamd Hi-X65 aangekondigd. De nieuwe hoofdtelefoon is ontworpen als professionele monitoring-hoofdtelefoon voor mixen en masteren, maar het open over-ear ontwerp en de hoge uitslag driver zijn niet alleen bedoeld voor gebruik door geluidstechnici. Ook veeleisende muziekliefhebbers en audiofielen zouden wel eens heel gelukkig kunnen worden van de Hi-X65. 

Austrian Audio Hi-X65

De ontwikkeling van de Hi-X-technologie (High Excursion) is het resultaat van tientallen jaren ervaring en de technologieën van vandaag en het is de sleutel tot het geluid van de Hi-X65, aldus de in Wenen gevestigde fabrikant Austrian Audio. De Hi-X65 is min of meer het open broertje van de gesloten model Hi-X55. Alle Austrian Audio Hi-X-hoofdtelefoons hebben een 44 mm-driver en een ringmagneetsysteem dat zorgt voor een verbeterde luchtstroom. De ringmagneet, gecombineerd met een met koper beklede aluminium spreekspoel, vermindert het gewicht van het membraan en de daarop aangesloten spreekspoel, waardoor het membraan sneller kan bewegen of van richting kan veranderen, hetgeen volgens de makers een meer responsieve impulsreactie oplevert.

Naast de geluidskwaliteit biedt de Hi-X65 ook een hoog comfortniveau. De oorkussens zijn gemaakt van zacht traagschuim en zijn volledig opnieuw ontworpen om meer ruimte voor de oren te bieden zonder de externe afmetingen te vergroten. De ademende constructie zorgt voor ventilatie en ondersteunt het akoestische ontwerp. De zachte vulling van traagschuim van de hoofdband heeft een slimme uitsparing voor de hoofdnaad en vermindert zo de aandrukkracht.

Alle bewegende en dragende componenten zijn gemaakt van metaal voor een maximaal draagvermogen. De Austrian Audio Hi-X65 heeft een zeer stevige opvouwbare constructie en wordt geleverd inclusief draagtas. De hoofdband en oorkussens, d.w.z. alle hygiënische en slijtgevoelige componenten, kunnen eenvoudig worden verwisseld en vervangen.

Of het nu gaat om studiosessies of om regelmatig naar muziek te luisteren, de Austrian Audio Hi-X65-hoofdtelefoon is zeer flexibel. De meegeleverde verwisselbare kabels van 1,2 m en 3 meter lengte zijn afgestemd op de technische gegevens van de koptelefoon. De kabels zitten vast met een veilig vergrendelingsmechanisme. De standaard 3,5 millimeter stereo jack plug zorgt voor compatibiliteit, en een adapter naar een 6,3 millimeter stereo jack wordt meegeleverd voor professionele aansluitingen.

Het door de fabrikant opgegeven frequentiebereik is 5 Hz tot 28 kHz. De impedantie van 25 Ohm zorgt voor een makkelijke aansturing door een verscheidenheid van bronnen. De nieuwe Hi-X65 weegt 310 gram.

Austrian Audio Hi-X65: prijs en leveringsinformatie

De Hi-X65 van Austrian Audio is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 349 euro.

 


EDITORS' CHOICE