NIEUWSStax

Stax SRM-400S: hoofdtelefoonversterker voorzien van ruisarme Dual FET’s

Het Japanse Stax introduceert met trots een nieuwe halfgeleider hoofdtelefoonversterker genaamd SRM-400S die wordt gepresenteerd als opvolger van het model SRM-353X. Een op maat gemaakte geluidsarme Dual FET is geïnstalleerd in de ingangstrap en extra FET's zijn ook geïnstalleerd in de eindtrap. De levering zou moeten gaan beginnen in juni 2021.

Stax SRM-400S: hoofdtelefoonversterker

De SRM-400S volgt het ontwerp en de fabricagemethode van het high-end model SRM-700S van het Japanse Stax, waarin de hoogwaardige FET's van de versterker in alle fasen zijn geïnstalleerd. De kenmerken van de rechter en linker FET's worden strikt gemeten en de geselecteerde FET's die in 400S zijn geïnstalleerd, komen ook voor in SRM-700S. Naast de conventionele vermogenstransformator voor het hoogspanningscircuit, is de nieuw ontworpen vermogenstransformator met wikkeling voor een laagspanningscircuit geïnstalleerd in de SRM-400S. Let op: de SRM-400S is geen gewone hoofdtelefoonversterker. Hij is gemaakt om de elektrostatische hoofdtelefoons van Stax aan te sturen.

Het stijve chassis heeft een hybride opbouw met veel niet-magnetisch aluminium en reduceert de invloed van omgevingsgeluidsfactoren zoals trillingen. De op maat gemaakte concentrische dubbele volumeknop die gemeenschappelijk is voor de producten van Stax en de cinch-uitgang zijn op dezelfde manier geïnstalleerd als de conventionele driverunits. Alle elektrische componenten zijn strikt milieuvriendelijk geselecteerd, aldus Stax.

De nieuwe SRM-400S presenteert geluid met hoge resolutie dat uniek is voor het ontwerp van halfgeleidercircuits en dynamische geluidsweergave in het lage bereik. Van de lage tot de hoge tonen is de frequentierespons over het hele spectrum goed geharmoniseerd. Het opgegeven frequentiebereik is 0 Hz tot 90 kHz. De opgegeven versterkingsfactor is 60 dB en de vervorming is minder dan 0,01 procent bij 1 kHz en 100 Volt RMS.

Stax SRM-400S: prijs en leveringsinformatie

De SRM-400S van Stax zal in de loop van juni 2021 op de markt verschijnen. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE