NIEUWSDiptyque

Diptyque DP107 isodynamische luidsprekers

De Franse fabrikant Diptyque heeft de nieuwe Diptyque DP107 Isodynamic Loudspeakers uitgebracht. De nieuwe DP107 is gebaseerd op het ontwerp van de Diptyque DP77, maar de DP107 is wat groter. Diptyque belooft de prestaties van een elektrostatische luidspreker maar dan zonder de constructietechnische nadelen van een elektrostaat. De koper kan kiezen uit 160 RAL kleuren, maar de koper kan ook een foto aanleveren die vervolgens op het luidsprekerdoek gedrukt kan worden.

Diptyque DP107: vloerstaander zonder klankkast

Het nieuwe model van Diptyque genaamd DP107 is volgens de fabrikant geboren na tien jaar onderzoek en ontwikkeling. Ze zijn gebaseerd op technologie en ontwerp van de compactere DP77, maar de DP107 is dertig centimeter groter.

Feitelijk bestaat de DP107 uit twee drivers De laagweergave komt voor rekening van een bas-medium membraan van 0,198 m² dat werkt met de eigen PPBM-technologie (Push Pull Bipolar Magnet)/ De hoogweergave wordt uitgevoerd door een ribbon tweeter met neodymium magneten van 45 centimeter lang. De mechanische sandwichstructuur is extreem stijf om verkleuring van het geluid te voorkomen. De DP107 heeft vrijhangende drivers, d.w.z. er is geen klankkast of behuizing, net zoals bij een elektrostatische of magnetostatische luidspreker.

Hun stalen en eikenhouten standaard grijpen terug op het ontwerp van de oude lintmicrofoons. De constructie biedt een grote vormvastheid en de mogelijkheid om de kanteling aan te passen aan de luisterpositie.

Meer weten over de unieke techniek van Diptyque? Lees dan ons artikel Diptyque: een nieuw en uniek luidsprekermerk in de Benelux of ga naar de website van Diptyque.

Diptyque DP107: technische specificaties

  • Type: tweeweg vloerstaander
  • Gevoeligheid: 86 dB / 1 Watt / 1 m
  • Impedantie: 6 Ohm
  • Frequentiebereik: 40 – 19.000 kHz
  • Belastbaarheid: 150 Watt (aanbevolen versterker ten minste 60 Watt)
  • Afmetingen (hoogte / breedte / diepte): 1.070 x 470 x 20 millimeter
  • Gewicht / met voet: 15 kilogram / 22 kilogram
  • Keuze uit maatwerk: 160 kleuren RAL / bedrukt textiel met foto's.

 

Diptyque DP107: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar – louter ter indicatie – op Engelstalige en Franstalige websites zagen wij een prijs van 5.500 euro per paar staan (inclusief stands).

MERK

EDITORS' CHOICE