NIEUWSArcam

Arcam kondigt HDMI 2.1 upgrade aan voor AVR10, AVR20, AVR30 en AV40

Het Britse audiomerk Arcam heeft aangekondigd dat de laatste meerkanaals modellen in het vierde kwartaal van dit jaar de mogelijkheid zullen krijgen om HDMI 2.1 te ondersteunen. De AVR10, AVR20, AVR30 en AV40 ondersteunen reeds HDMI 2.0 4K en dat zal dus later dit jaar worden uitgebreid naar HDMI 2.1.

Arcam AVR10, AVR20, AVR30 en AV40: straks voorzien van HDMI 2.1

De uitbreiding die Arcam heeft aangekondigd is nodig om straks 8K-resolutie te ondersteunen. Om HDMI 2.1 te kunnen ondersteunen zal de betreffende AV-reciver of AV-processor naar een dealer van Arcam gebracht moeten worden ter vervanging van de printplaat die het videosignaal verwerkt. Na vervanging zal het apparaat HDMI 2.1 op alle in- en uitgangen ondersteunen.

HDMI 2.1 is een uitbreiding van HDMI 2.0 en ondersteunt verwerking van signaal tot 48 Gbps (HDMI 2.0 gaat tot 18 Gbps), een resolutie van 10K en een verversingsnelheid van 120 fps. De nieuwe hardware past precies op de plaats van de oude hardware en na vervanging zal de AVR10, AVR20, AVR30 en AV40 er niet ander uitzien of anders werken, behalve dat de ondersteuning van HDMI 2.1 is toegevoegd. Alle oude functies zullen behouden blijven.

“Door de aankondiging van de mogelijkheid om bestaande AV-apparaten te upgraden, geven wij bestaande eigenaren het vertrouwen dat hun apparaat straks het nieuwste bronmateriaal kan verwerken.,” zo verklaart Jim Garett, Senior Director van de afdeling Product Strategy and Planning van Harman Luxury Audio, de moedermaatschappij van Arcam. “We zullen goed samenwerken met ons bestaande dealernetwerk zodat de upgrade vlot en foutloos uitgevoerd kan worden.”

Arcam verwacht de upgrade in het vierde kwartaal van 2021 te kunnen gaan uitrollen. Tegen die tijd zullen meer technische details en prijsinformatie bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE