NIEUWSDavone

Davone Meander: aaibare vloerstaande draadloze stereoluidspreker

De Deense luidsprekerbouwer Davone heeft de Meander gelanceerd, een vloerstaande luidspreker met een hoge aaibaarheidsfactor. “Sluit de stroom aan, maak verbinding met wifi en speel muziek af. Met Chromecast, Spotify Connect en Apple Airplay 2 ingebouwd, beschik je over alle muziekstreamingservices die je nodig hebt. En met de zorgvuldig gekozen opwaartse hoek van de audiofiele kwaliteitsluidsprekers, hebben we een verfijnd, kamervullend geluid bereikt,” aldus Davone op zijn website.

Davone Meander: draadloze luidspreker met kamercorrectie

De nieuwe Meander van het in Denemarken gevestigde Davone is een totaaloplossing, d.w.z. dat geen andere componenten nodig zijn om muziek te spelen. De Meander is een actieve luidspreker die ondersteuning van streaming-diensten, internetradio, Apple’s AirPlay 2 en bluetooth aan boord heeft, alsmede DSP met kamercorrectie. De smartphone van de gebruiker is de afstandsbediening van de Davone. Met Chromescast en  Airplay2 is het mogelijk om een multiroom systeem te creëren met vrijwel elke geluidsfabrikant die er is, inclusief B&O, Sony, Bose en vele anderen.

De Meander is volgens Davone meer dan een hippe luidspreker met een hoge aaibaarheidsfactor. Het akoestische ontwerp is gebaseerd op jarenlange ervaring met het ontwikkelen van hoogwaardige stereoluidsprekers. “Met dezelfde luidsprekers en digitale technologie als onze draadloze Studio- en Twist-modellen, hebben we een zeer hoge klankkwaliteit bereikt,” aldus Davone.

De Meander wordt geleverd met geavanceerde kamercorrectietechnologie die de lage tonen aanpast aan de omgeving. Er is ook een equalizer beschikbaar om bas, middentonen en hoge tonen aan te passen aan de persoonlijke voorkeur.

De behuizing van de Meander heeft een aparte bepaald niet alledaagse vorm. Davone stelt trots te zijn op het feit dat “we er samen met onze competente leverancier van gebogen multiplex uit Zweden in geslaagd zijn om een kegelvormige kast uit één stuk te maken. Met behulp van hun grootste pers en CNC-frees en onze jarenlange ervaring met het monteren van gebogen multiplex kasten, zijn we erin geslaagd om een werkelijk unieke houten kast te creëren.”

De krachtige digitale processor met aangepaste cross-over bewaakt de muziek in realtime. Dit zorgt ervoor dat de luidsprekers het beste presteren op alle niveaus en frequenties. Davone adviseert opstelling in een kamer met een oppervlak tussen 15 en 70 m2.

De Meander is voorzien van twee middentoners/woofers met een diameter van zeven inch en twee tweeters met een diameter van één inch. Het opgegeven frequentiebereik is 35 Hz tot 22 kHz. Elke driver in de Meander wordt aangestuurd door een aparte klasse D versterker met in totaal 200 Watt. De versterker met geïntegreerde Burr Brown DAC combineert koel lopen met lage vervorming.

De afmetingen van de Davone zijn 77 x 44 x 44 centimeter (H x B x D) en hij weegt 16,5 kilogram.

Davone Meander: prijs en leveringsinformatie

De Davone Meander heeft een adviesprijs van 3.200 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE