NIEUWSClearaudio

Clearaudio Reference Jubilee: hoogwaardige draaitafel geschikt voor 33, 45 en 78 toeren

De Duitse draaitafelfabrikant Clearaudio heeft het model Reference Jubilee gelanceerd. De nieuwe Reference Jubilee combineert het beste van 'Clearaudio’s verleden, heden en toekomst' om een nieuw tijdperk van analoge precisie in te luiden. Het levert een levenslang gesynchroniseerd toerental, verbazingwekkend lage niveaus van zowel resonantie als wrijving, en een adembenemend koppel, aldus de fabrikant.

Clearaudio Reference Jubilee

Het draaiplateau van de nieuwe Reference Jubilee is zes centimeter dik en is gemaakt van sterk gedempt polyoxymethyleen (POM). Zoals bij elke draaitafel van Clearaudio, draait het plateau op een speciale variant van het eigen gepatenteerde keramische magnetische lager (CMB). Het motorhuis is zorgvuldig losgekoppeld van het chassis door een uitgebreid netwerk van rubberen banden.

Hoewel Clearaudio een aanzienlijke reputatie heeft opgebouwd op het gebied van innovatie in alles wat met analoog te maken heeft, heeft het ontwerpteam hier vakkundig digitale en analoge technologie gecombineerd om een nieuw niveau van precisie en consistentie van rotatiesnelheid te bereiken. Hoe werkt dat dan? Een 12-bits DAC genereert de spanning van de aandrijfmotor. De DAC heeft een uitzonderlijk hoge resolutie en nul fluctuaties of 'drift' als reactie op tijd of temperatuur. Dit systeem is ontworpen om samen te werken met het optische snelheidscontrolesysteem van Clearaudio. Dat werkt als volgt: elke drie seconden meet een optische sensor de rotatiesnelheid van de 8,5 kilogram roestvrijstalen subschotel en geeft de aflezing door aan een controle-eenheid. De besturingseenheid regelt dan onmiddellijk de kleinste afwijkingen door de motorspanning via een operationele versterker aan te passen.

Maar de gebruiker hoeft hier natuurlijk helemaal niet over na te denken. De gloednieuwe (niet-magnetische) luchtkern 24-volt DC-motor van de Reference Jubilee, loopt ongelooflijk stil en zorgt ervoor dat de luisteraar zich volkomen onbewust blijft van het hele proces.

De Reference Jubilee weegt circa 22 kilogram, zonder voeding en toonarm. De afmetingen zijn 495 x 343 x 160 millimeter (B x D x H). De gebruiker kan kiezen uit 33 1/3, 45 en 78 rondjes per minuut.

Clearaudio Reference Jubilee: prijs en leveringsinformatie

De Clearaudio Reference Jubilee wordt geleverd zonder toonarm en zonder element. Prijsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE