Metronome DSC: Digital Sharing Converter (= DAC + Streamer + Preamp)

Het Franse Métronome heeft de Métronome DSC aangekondigd. DSC staat voor Digital Sharing Converter. Het nieuwe apparaat heeft digitale ingangen, streaming-functies en een volumeregeling aan boord. Feitelijk is alleen een eindversterker en een set luidsprekers nodig. Of alleen een set actieve luidsprekers. De DSC is leverbaar in een zwarte en zilverkleurige uitvoering.

Métronome DSC

De nieuwe Métronome DSC heeft een beetje hetzelfde uiterlijk als zijn voorganger, d.w.z. een front dat iets weg heeft van een pianoklavier, maar de binnenkant is volgens de Franse audiofabrikant Métronome ingrijpend herzien. De Digital Sharing Converter combineert een DA-converter, streaming-functies en een hoogwaardige digitale volumeregeling in een enkele strakke rechthoekige behuizing.

De DA-converter kan alle moderne codecs en resoluties verwerken tot DSD512. De streamer verwerkt signaal tot DSD256. Bediening kan met elke willekeurige DLNA/UPnP app, maar Métronome adviseert het gebruik van mConnect omat dan ook meteen de gangbare streaming-diensten en internetradio worden ondersteund. Het kleurenscherm op het front is een aanraakscherm waarmee de gebruiker instellingen kan wijzigen of de DSC kan bedienen.

De volumeregeling is een digitale en verliesvrije regeling die is gebaseerd op Leedh Processing. Deze volumeregeling wijzigt volgens Métronome alleen de amplitude van het muzieksignaal en niet de golfvorm.

DA-conversie komt voor rekening van een ESS Sabre chip van het type ES9038PRO. De basis van de voeding is een drietal ringkerntransformatoren met Schaffner filters en veertien onafhankelijke voedingslijnen. De analoge uitvoer gaat via cinch of XLR. De Métronome DSC is met 17 kilogram een zware jongen te noemen.

Jean Marie Clauzel, topman van Métronome verklaart: “onze Digital Sharing productlijn is populair geworden, waarmee wordt bevestigd dat het verleggen van onze focus naar streaming een juiste keuze is geweest. Plug-and-play, makkelijk en stabiel in gebruik, dat zijn eigenschappen van al onze producten, maar het allerbelangrijkste is het behoud van de beroemde klank van Métronome. Klank is topprioriteit.”

Métronome DSC: prijs en leveringsinformatie

De Métronome DSC is leverbaar in zwarte en zilverkleurige uitvoering en wisselt voor 24.990 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE