De Beoplay Portal is een draadloze gaming hoofdtelefoon

Het Deense Bang & Olufsen heeft vandaag de Beoplay Portal gelanceerd, de eerste draadloze gaming hoofdtelefoon. Met een verfijnde esthetiek, hoogwaardige materialen en goed geluid laat Bang & Olufsen al haar troeven zien aan de wereld van gamen en daarbuiten. Of hij nu gebruikt wordt voor een meeslepende game-ervaring, het bekijken van films of het genieten van muziek, Beoplay Portal past zich gemakkelijk aan, aan de situatie en biedt een indrukwekkende set functies, waaronder low-latency surround-geluid, uitstekende microfoonprestaties, actieve ruisonderdrukking, transparantiemodus en een elegante gebruikersinterface.

BeoPlay Portal

De nieuwe BeoPlay Portal is volgens de fabrikant een vakkundig vervaardigde, lichtgewicht hoofdtelefoon die is gebouwd voor langdurig comfort, gebruiksgemak en superieure akoestische prestaties. “Beoplay Portal is de eerste in zijn soort – een draadloze hoofdtelefoon die gametechnologie combineert met Bang & Olufsen’s karakteristieke geluid, design en vakmanschap,” vertelt Dorte Vestergaard, directeur en hoofd van Bang & Olufsen’s On-The-Go categorie. “Onze ontwerpers en ingenieurs hebben onvermoeibaar gewerkt aan het creëren van deze hoofdtelefoon die voldoet aan de geavanceerde technologische behoeften van de gamegemeenschap en tegelijkertijd uitblinkt tijdens dagelijks gebruik. Bang & Olufsen is verheugd om de gamemarkt te betreden met dit categorie-herdefiniërende product.”

BeoPlay Portal: ontworpen voor Xbox 

Beoplay Portal is ook geschikt voor het verbinden met een computer of mobiele apparaten via Bluetooth 5.1, aptX Adaptive en USB-C, zodat gamers hun meeslepende overal audio-ervaring mee kunnen nemen.Beoplay Portal is ontwikkeld als onderdeel van het ‘Designed for Xbox’ programma en maakt naadloos verbinding met Xbox Series X|S- en Xbox One-consoles via het Xbox Wireless protocol (een draadloze 2,4 GHz verbinding) en biedt zo een hoge bandbreedte en lage latentie connectie.

BeoPlay Portal: suprieur geluid

De Beoplay Portal biedt een rijke audio-ervaring met een hoog niveau van detail en nuance. Twee op maat ontworpen 40 millimeter drivers met neodymium magneten zorgen voor een nauwkeurige en vertrouwde akoestische weergave. En met Dolby Atmos voor hoofdtelefoons biedt Beoplay Portal ook gevirtualiseerd omgevingsgeluid en creëert het lagen van diepte en textuur in het geluid van games, films en muziek, aldus de makers.

De geluidsprestatie van Beoplay Portal wordt verder verbeterd door een nieuwe generatie van Adaptive Active Noise Cancellation-technologie. Met behulp van een combinatie van feed-forward ANC en feed-back ANC, stelt Beoplay Portal gebruikers in staat om zich volledig onder te dompelen en te genieten van elk detail, zelfs in een luide omgeving. Daarnaast stelt de toevoeging van Own Voice de gebruiker in staat om hun eigen stemmen te horen terwijl ze van hun omgeving afgezonderd worden.

BeoPlay Portal: tijdloos design en vakmanschap

De Beoplay Portal is gemaakt voor stijl, comfort en duurzaamheid. Hij is ontworpen door Jakob Wagner in samenwerking met Bang & Olufsen’s ontwerpteam, Beoplay Portal is beschikbaar in drie aantrekkelijke kleuren: Black Anthracite, Grey Mist, and Navy. De oorschelpen zijn voorzien van aanraakgevoelige (capacitieve) aluminiumschijven met  een visueel gradiënteffect, geproduceerd met behulp van gepatenteerde anodisatietechniek ontwikkeld door Bang & Olufsen. Daarmee is ook de balans tussen het volume van chat en de game in te stellen. Verder heeft de hoofdtelefoon een ingebouwde microfoon en die is te dempen door twee keer op de oorschelp te tikken.

De kaakondersteunende oorkussens zijn gemaakt van traagschuim omwikkeld met lamsleder. Er is een subtiel uitsteeksel aan de achterkant van elk kussen, dat overeenkomt met de vorm van het hoofd van de gebruiker, waardoor het comfort wordt verbeterd en geluidslekkage wordt geëlimineerd. De binnenste hoofdband is voorzien van extra padding die is ontworpen om de druk op de bovenkant van het hoofd te verlichten. Deze vulling is bedekt met hoogwaardig bamboevezeltextiel, gekozen vanwege zijn duurzaamheid en ademend vermogen. Met een gewicht van slechts 282 gram behoren Beoplay Portal-koptelefoons tot de lichtste in de draadloze categorie en is dus ideaal voor urenlang continu gebruik.

Beoplay Portal beschikt ook over een geheel nieuwe virtuele microfoonarm, waardoor de traditionele microfoonarm van de meeste gamehoofdtelefoons niet meer nodig is. Met behulp van Directional Beamforming-technologie helpt een reeks microfoons om de stem van de gebruiker te isoleren en te versterken, terwijl achtergrondgeluiden worden geëlimineerd, waardoor kristalheldere gesprekken mogelijk zijn – of het nu gaat om het oproepen van doelen aan teamgenoten of het bellen van vrienden.

BeoPlay Portal: elegante gebruikersinterface en bijgewerkte Bang & Olufsen app

Beoplay Portal beschikt over een elegante gebruikersinterface bestaande uit fijn afgestemde aanraakbedieningen ingebouwd in de zijkant van de oorschelpen. Met verschillende eenvoudige gebaren kunnen gebruikers het volume verhogen en verlagen, de ANC- en transparantiemodus aanpassen en hun muziek en telefoongesprekken bedienen.

Op een acculading gaat de BeoPlay Portal volgens de fabrikant tot twaalf uur mee bij gebruik met een Xbox en actieve noise cancellation. Als enkel bluetooth wordt gebruikt is dat tot 24 uur, ook met noise cancellation. Het opladen van de headset duurt drie uur.

BeoPlay Portal: prijs en leveringsinformatie

De Beoplay Portal is vanaf 29 april a.s. voor net geen 500 euro wereldwijd verkrijgbaar bij Bang & Olufsen, online en bij geautoriseerde dealers. De draadloze dongel is apart verkrijgbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE