NIEUWSPiega

Luidsprekerbouwer Piega start met eigen distributie in Nederland op 1 april 2021

De in Zwitserland gevestigde luidsprekerfabrikant Piega herstuctureert vanaf 1 april 2021 de distributie van zijn producten in Nederland. Onder de verantwoordelijkheid van de nieuwe Country Manager Daniele Salupo zullen de luidsprekers van Piega vanaf nu rechtstreeks door Piega aan gespecialiseerde dealers worden geleverd. De samenwerking met importeur AVtunes, die voorheen de verkoop en distributie van Piega in België en Nederland verzorgde, wordt bijgevolg beëindigd op 31 maart 2021.

Piega: luidsprekers van aluminium

Piega werd in 1986 in Horgen aan het meer van Zürich opgericht door Leo Greiner en Kurt D. Scheuch en is ondertussen toe aan de tweede generatie, d.w.z. dat kinderen van de oprichter(s) ook in het bedrijf werken. Al meer dan dertig jaar wijdt het bedrijf zich met passie aan de productie van minutieus handgemaakte luidsprekers. Steeds met de ambitie om muziek in de eigen woonkamer helder en trouw aan het origineel af te spelen.

Piega bouwt monitormodellen, vloerstaande modellen en centermodellen. Met de ontwikkeling van de LDR linttweeter, het coaxiale linttweetersysteem en het gebruik van naadloze aluminium behuizingen heeft het Zwitserse bedrijf naar eigen zeggen een kwantumsprong in de ontwikkeling van luidsprekers bereikt. Piega is trots om zijn luidsprekers in Zwitserland te blijven produceren, waarbij de nadruk consequent ligt op innovatie en perfectie.

En hoe klinken de producten van Piega? Wie dat wil weten kan de volgende recensies lezen:

 

Wijziging distributie Piega

De 47-jarige verkoopprofessional Daniele Salupo, geboren en getogen in Zwitserland, was in het verleden al succesvol als Piega vertegenwoordiger in het Franstalige deel van Zwitserland. Na een onderbreking van enkele jaren omwille van zijn verhuizing naar België, werd de samenwerking enthousiast hernomen en neemt hij sinds januari 2021 weer trots de Piega vertegenwoordiging voor zijn rekening in het Franstalige gedeelte van Zwitserland, België, Luxemburg en binnenkort dus ook Nederland.

Om een snelle en eenvoudige beschikbaarheid van haar producten in de Beneluxlanden te garanderen, beschikt Piega over een centraal Europees magazijn in Duitsland. Op deze locatie, net over de grens met Zwitserland, is het volledige assortiment voorradig. Bestellingen kunnen zo vlot geleverd worden bij elke gespecialiseerde handelaar in de Benelux.

Meer weten over de producten van Piega? Bezoek dan de website van Piega.

EDITORS' CHOICE