Bang & Olufsen lanceert ANC-hoofdtelefoon Beoplay HX

Het Deense audio- en lifestylebedrijf Bang & Olufsen heeft de Beoplay HX aangekondigd, een draadloze hoofdtelefoon gemaakt van mooie materialen en voorzien van noise-cancelling techniek. De batterijduur is volgens opgave van de fabrikant zo’n 35 uur en dat is met ingeschakelde noise cancelling. De nieuwe Beoplay HX zal in eerste instantie in een zwarte antraciet uitvoering leverbaar zijn. Later zullen een zandkleurige en bruine uitvoering volgen.

Beoplay HX: Active Noise Cancelling Headphone

De Beoplay HX van Bang & Olufsen is de nieuwste premium hoofdtelefoon van het merk. De nieuwe hoofdtelefoon is draadloos maar kan ook met een kabel gebruikt worden. Beoplay HX ziet er luxueus uit en is ontworpen om lichtgewicht, duurzaam en ergonomisch te zijn om de hele dag comfortabel te kunnen dragen.

Geluid wordt gepresenteerd door speciaal ontworpen drivers met een diameter van veertig millimeter die voorzien zijn van neodymium magneten en baspoorten. Dit zorgt volgens de fabrikant voor optimale basprestaties. Het vermelde effectieve frequentiebereik is 20 Hz tot 22 kHz. Een kwartet speciale microfoons belooft een indrukwekkende gesprekskwaliteit door middel van beamforming technologie.

Met de volgende generatie digitale adaptieve actieve ruisonderdrukkingstechnologie van Bang & Olufsen, zou de drager vrij moeten zijn van ongewenste ruis zonder concessies te doen aan de geluidskwaliteit. Bovendien biedt de bijbehorende app een reeks geluidsprofielen en voorinstellingen voor ruisonderdrukking.

Hoogwaardige materialen zijn onder meer oorkussens van traagschuim die zijn omwikkeld met zacht lamsleer, terwijl de bovenste hoofdband is gemaakt van glad generfd rundleer en het onderste gedeelte is bedekt met een gebreide stof.

De jukken van de oorschelpen zijn gemaakt van geanodiseerd, parelgestraald gerecycled aluminium met licht geborstelde details in het bovenste gedeelte. De buitenkant van de oorschelp  is gemaakt van aluminium met een diamanten spinafwerking genesteld in een met polymeer geverfde structuur van gerecycled plastic, waardoor een contrast ontstaat tussen de afwisselende gladde en matte sensaties.

De Beoplay HX zou tot 35 uur aan muziekweergave moeten kunnen bereiken met ANC aan en circa 40 uur met ANC uit. Volledig opladen van een legen accu kost circa drie uur. De draadloze verbinding gaat via bluetooth 5.1 (met ondersteuning van SBC, AAC en aptX Adaptive), Microsoft Swift Pair, Google Fast Pair en Made for iPhone (MFi). De hoofdtelefoon kan verbinding maken met twee apparaten tegelijkertijd.

Beoplay HX: prijs en leveringsinformatie

De Beoplay HX is nu verkrijgbaar in zwart antraciet en heeft een adviesprijs van net geen 500 euro. Zand- en houtkleuren volgen later dit jaar. Een oplaadkabel, audiokabel en een opbergdoos worden meegeleverd.

MERK

EDITORS' CHOICE