NIEUWSIlumnia

Ilumnia luidsprekers heeft een Nederlandse importeur gevonden

Het revolutionaire Belgische luidsprekermerk Ilumnia, ontwikkelaars van de unieke en gepatenteerde LEMS driver, heeft het Nederlandse F&F hiFi in Den Bosch bereid gevonden om als importeur voor Nederland te gaan optreden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met F&F hiFi voor een demonstratie van de luidsprekers van Ilumnia. De nieuwe Nederlandse importeur gaat ook werken aan het uitrollen van een dealernetwerk.

Ilumnia luidsprekers: Linear Excursion Motor System

“De luidsprekers van het in België gevestigde Ilumnia hebben de afgelopen jaren een solide reputatie opgebouwd betreffende state-of-the-art audioweergave. Getuigen daarvan zijn de vele lovende reviews maar nog belangrijker, de steeds groeiende groep van liefhebbers die de stap naar Ilumnia reeds gezet hebben,” aldus de kersverse Nederlandse importeur F&F hiFi.

Lees ook onze recensie over de Ilumnia Magister.

De unieke LEMS driver (LEMS staat voor “Linear Excursion Motor System”) heeft een volledig zwevende en zeer lichte conus van amper 15 gram aan totale bewegende massa. Zwevend wil zeggen dat hij geen fysieke ophanging meer heeft in de vorm van een rolrand en spider, maar in plaats daarvan een elektro-magnetische ophanging die bovendien 100% lineair is over het volledige bereik van de conus. Dit is uniek in de wereld. Deze lineariteit zorgt voor de laagste vervormingscijfers ooit gemeten bij een elektrodynamische luidspreker driver.

De combinatie van een lichte massa en volledige bewegingsvrijheid maakt dat de conus een zeer lage inertie kent en dus bliksemsnel kan accelereren (het vermogen om vanuit stilstand te “vertrekken”) én een zeer lage kinetische energie heeft (en dus zeer snel kan “stoppen”). Bovendien zorgt de afwezigheid van een fysieke ophanging ervoor dat er niets van het delicate muzieksignaal geabsorbeerd wordt door de ophanging zelf.

Snelheid en lineariteit zijn volgens de ontwerpers van Ilumnia de twee belangrijkste eigenschappen waaraan een driver moet voldoen. Zij zijn de ingrediënten voor hoge resolutie (= snelheid) en een vervormingsvrije (= lineariteit) weergave. Wanneer aan deze twee parameters is voldaan, heb je de sleutel in handen tot een natuurlijke en realistische weergave van geluid. De LEMS is ontworpen met als doel om alle elementen die in de weg staan aan deze twee parameters te elimineren uit het ontwerp van de klassieke luidsprekerdriver. Het Ilumnia zeven jaar aan onderzoek en ontwikkeling gekost en de LEMS driver is het resultaat.

Al deze kenmerken van de LEMS te samen zorgen voor een supersnelle-, dynamische-, en volledig vervormingsvrije- en compressieloze weergave. Hierdoor lijkt het geluid direct en op natuurlijke wijze vanuit de bron te komen in plaats vanuit een driver. Ilumnia luidsprekers combineren een moeiteloze- en realistische luisterervaring met een bijzonder ontwerp en ambachtelijke productie.

De Magister MK2 heeft een verder geperfectioneerd filter, dat nog steeds eenvoudig in ontwerp blijft en verder zijn er verbeterde mogelijkheden voor een optimale afstemming van de luidspreker op de luisterruimte.

Over F&F hiFi

Felix de Schwartz en Frank Essink van F&F hiFi gaan de Ilumnia Magister MK2 en Vocalis luidsprekers verder bij de Nederlandse audioliefhebber introduceren door luistersessies in hun demokamer, bij de klant thuis of bij gespecialiseerde audiozaken. Inmiddels heeft Ohm Audio in Groningen zich aangesloten als dealer van Ilumnia.

Voor meer info en het maken van een luisterafspraak: www.ilumnia.nl

F&F hiFi
Poeldonkweg 5
5216 JX ’s-Hertogenbosch
E-mail: info@ilumnia.nl

MERK

EDITORS' CHOICE