NIEUWSBluesound

Bluesound lanceert Pulse Soundbar +

Het Canadese audiomerk Bluesound heeft zijn bestaande Pulse Soundbar herzien en opnieuw uitgebracht als Pulse Soundbar +. De nieuwe soundbar belooft next-gen-functies, zoals een 3D-audio-engine, ondersteuning voor Dolby Atmos, eenvoudige bediening via het aanraakscherm en meer. Uiteraard kan de Pulse Soundbar + samenwerken met andere luidsprekers uit de Pulse-productlijn. De koper kan kiezen uit een witte of zwarte uitvoering.

Bluesound Pulse Soundbar +: geschikt voor Dolby Atmos

Bluesound's Pulse Soundbar + is de geheel nieuwe vervanging van de Pulse Soundbar 2i die is uitgebracht in 2019 en is onderdeel van het krachtige BluOS-ecosysteem van het Canadese merk. Ontworpen om perfect onder een televisie te passen, kan de Pulse Soundbar + aan de muur worden gemonteerd met behulp van de meegeleverde beugel of op een kastblad worden geplaatst dankzij een paar standaardvoeten. Lees ook onze recensie over de eerste Bluesound Pulse Soundbar. Wie de eerste en de laatste versie van de Pulse Soundbar met elkaar vergelijkt, kan zien dat er het nodige is verbeterd en toegevoegd.

De Pulse Soundbar + biedt volgens de makers een volledig nieuwe geluidservaring dankzij een compleet herontwerp van de audioketen met geavanceerde DSP-verwerking. De Bluesound-soundbar ondersteunt nu ook 3D-audio van Dolby Atmos. De 24-bits audioverwerking wordt verspreid over acht drivers van audiofiele kwaliteit met een totaal versterkervermogen van 120 Watt.

De fabrikant stelt dat de Pulse Soundbar + zelf behoorlijke lage frequenties kan produceren, maar hij kan ook worden gecombineerd met de Pulse Sub + om diepere soundscapes te creëren. Voor een volledige surround sound-ervaring kunnen een paar Pulse Flex 2i-luidsprekers worden toegevoegd als achterkanalen voor een volledig draadloos Dolby Surround-systeem.

Aan connectiviteit geen gebrek door een reeks draadloze en bekabelde opties, waaronder HDMI eARC, Apple AirPlay 2, tweeweg aptX HD Bluetooth, TOSLINK, RCA, USB en natuurlijk Bluesound's eigen BluOS-muziekstreamingsysteem.

Onder de motorkap is ook het nodige verbeterd volgens de fabrikant. We zouden een draadloze ervaring zonder vertraging mogen verwachten dankzij een paar wifi-chips die samenwerken om netwerklatentie te voorkomen en een speciaal gespecificeerde ARM Cortex A53 Quad-Core-chipset. Deze chipset zou audio acht keer sneller verwerken dan eerdere generaties van Bluesound-architectuur.

Bediening kan via het aanraakknoppen op het voorpaneel, maar uiteraard kan de Pulse Soundbar + ook bediend worden met de BluOS-app. Natuurlijk ondersteunt de Pulse Soundbar + ook multiroom weergave, net als alle andere BluOS-producten. Handsfree bediening van het home-entertainment wordt mogelijk gemaakt via stemassistenten van Google, Amazon en Apple. Bovendien hebben professionele smart home-integrators toegang tot stuurprogramma's voor populaire besturingssystemen zoals Lutron, Crestron, RTI, Elan en andere.

Bluesound Pulse Soundbar +: prijs en leveringsinformatie

De Bluesound Pulse Soundbar + is verkrijgbaar in zwart en wit voor respectievelijk 999 euro en 1.099 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE