NIEUWSFocal

Focal Clear Mg: fraai afgewerkte open dynamische hoofdtelefoon

Het in de Franse plaats St. Etienne gevestigde Focal heeft een nieuwe hoofdtelefoon aangekondigd genaamd Clear Mg. De Clear Mg is feitelijk een beetje de thuisvariant van de precies een maand geleden aangekondigde Clear Mg Pro. De specificaties zijn grotendeels hetzelfde, de kleuren niet. De Clear Mg komt in de loop van deze maand op de markt.

Focal Clear Mg: open dynamische hoofdtelefoon met membraan van magnesium

De eerder gelanceerde Clear Mg Pro van het Franse Focal blijkt een tweelingbroer te hebben die simpelweg Clear Mg heet. De nieuwe Clear Mg heeft net als de Clear Mg Pro nieuw ontworpen 40 millimeter drivers gemaakt van magnesium.

De specificaties, zoals impedantie en frequentiebreik zijn hetzelfde. Het belangrijkste verschil tussen de nieuwe Clear Mg en de Clear Mg Pro is de Chestnut en Mixed-Metals-afwerking van het honingraatpatroon aan de buitenkant van de oorkussens van de Clear Mg in vergelijking met het zwart van het Pro-model. Dit combineert volgens de makers klassieke en moderne stijlen en resulteert in een veel luxueuzere uitstraling dan de meer praktisch zakelijke Pro-variant.

Het stevige aluminium juk van de Clear Mg is ontwikkeld om zich perfect naar het hoofd te vormen. Bovendien is de hoofdband bedekt met leer en microvezel. Ten slotte zorgen de geperforeerde oorkussens van microvezel voor comfortabel lang luisteren.

Dankzij een impedantie van 55 Ohm past deze open hoofdtelefoon goed bij digitale audiospelers en zelfs smartphones. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 28 kHz voor “opmerkelijke geluidsprestaties met perfecte dynamiek, detail en balans,” aldus Focal. Het open rooster in de oorschelp geeft niet alleen lucht maar zou ook het frequentiebereik naar boven uitbreiden. Het 'M'-profiel van het membraan is een beproefd concept en zou nadelige effecten moeten verminderen.

De Clear Mg wordt net als de Clear Mg Pro compleet geleverd. Een draagtas in bijpassende kleur wordt meegeleverd, evenals een 1,2 meter kabel met mini-jack afgesloten met een 6,35 mm jack-adapter en een kabel van 3 meter met een vierpins XLR-kabel.

Overigens heeft een van onze redacteuren de Focal Clear Mg al in huis voor een recensie die zeer binnenkort op dit medium zal verschijnen.

Focal Clear Mg: prijs en leveringsinformatie

De Focal Clear Mg is verkrijgbaar in de loop van deze maand voor een adviesprijs van 1.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE