NIEUWSFocal

Focal Clear MG Professional: open over-ear hoofdtelefoon voor professionals

Sinan Kökbugur | 16 februari 2021 | Fotografie Fabrikant | Focal

Het Franse Focal heeft een nieuwe open over-ear hoofdtelefoon aangekondigd genaamd Clear MG Professional. De nieuwe hoofdtelefoon is met name bedoeld voor gebruik in professionele omgevingen, zoals in opnamestudio’s. De membranen van de drivers zijn gemaakt van magnesium. De Clear MG Professional komt in de loop van deze maand op de markt.

Focal Clear MG Professional: open over-ear hoofdtelefoon

Volgens de Franse fabrikant Focal is de Clear MG Professional met zijn draagcomfort en neutrale klank bij uitstek gemaakt voor professionals. Het eerdere model Clear Professional had drivers met membranen gemaakt van aluminium en magnesium. De nieuwe Clear MG Professional heeft membranen van puur magnesium. De membranen hebben weer de voor Focal bekende omgekeerde M-vorm.

Het membraan wordt aangedreven door een koperen spoel met een diameter van 25 millimeter en een hoogte van 5,5 millimeter. Mede door de open oorschelpen loopt het frequentiebereik ongehinderd door tot 24 kHz. Het volledige frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 28 kHz. De impedantie is 55 Ohm.

De hoofdband heeft een zodanige vorm dat het gewicht van 450 gram goed wordt verdeeld voor langdurige luistersessies. Focal levert twee kabels mee en een set reserve oorkussens. Een fraaie transportdoos wordt ook meegeleverd.

Focal Clear MG Professional: prijs en leveringsinformatie

De Clear MG Professional zal in de loop van deze maand op de markt verschijnen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE