NIEUWSMOON

DA-converter en streamer 280D van Moon wordt bijgewerkt

De 280D is een DA-converter en tevens streamer van het Canadese Simaudio, beter bekend als Moon. Moon's 280D is bijgewerkt om de toch al uitgebreide functieset te vergroten. De Moon 280D ondersteunt o.a. Roon Ready, ondersteunt Spotify Connect en bluetooth aptX.

Moon 280D: DA-converter en streamer

De Moon 280D, uitgebracht in 2015, is een DA-converter en tevens streamer die ook weergave van hi-res muziek ondersteunt tot een resolutie van native DSD tot DSD256 en PCM tot 32-bit/384 kHz, inclusief DXD. De analoge eindtrap is gebalanceerd uitgevoerd. Lees ook onze recensie over de Moon 280D. Onlangs is een software-update aangekondigd voor Moon’s MiND2-platform.

Streamingmodule MiND 2 biedt nu Spotify Connect en AirPlay 2, plus Tidal Masters, Deezer Hi-Fi en Qobuz Sublime + muziekservices. De 280D kan worden bediend met de afstandsbediening of de Moon MiND Controller-app, beschikbaar in iOS- en Android-versies. Hierdoor kunnen muziekbestanden worden afgespeeld vanaf digitale services, computers en NAS-schijven. De software wordt regelmatig bijgewerkt door Moon om extra functies aan de bestaande lijst te bieden.

De meest populaire recente toevoegingen aan de app zijn Tidal's My Mix, die beweert de perfecte afspeellijst voor je te maken door een algoritme te gebruiken om de Tidal-bibliotheek te scannen op basis van de meest recente luisterpatronen en opgeslagen muziekcollectie van de gebruiker. Er is ook Spotify Connect, dat de deur opent naar een service waar 350 miljoen Spotify-gebruikers van genieten. De Moon 280D is Roon Ready en heeft Bluetooth aptX-connectiviteit. Uitgebreide systeembesturing is beschikbaar via SimLink bij aansluiting op andere MOON-producten.

De 280D is ontworpen en vervaardigd in Canada door Simaudio en wordt geleverd met een garantie van tien jaar.

Moon 280D: prijs en leveringsinformatie

De Moon 280D is verkrijgbaar in een zilveren, zwarte en de kenmerkende tweekleurige afwerking van Moon. De adviesprijs is 3.190 euro.


EDITORS' CHOICE