NIEUWSMcIntosh

McIntosh MX1375 RES: Paradise By The Dashboard Light

Het Amerikaanse McIntosh kondigde eerder aan dat het allereerste in-car entertainmentsysteem van het bedrijf te zien zal zijn in de 2021 Jeep Cherokee L. Nu is bekend gemaakt dat een nog mooier systeem beschikbaar zal komen voor de 2022-editie van de Jeep Grand Wagoneer. De Grand Wagoneer, die in de tweede helft van 2021 arriveert, is de grootste en meest luxueuze SUV van Jeep. De nieuwe Jeep kan speciaal worden uitgerust met een McIntosh MX1375 Reference audiosysteem met in totaal 23 luidsprekers. Ja, er komen natuurlijk ook blauwe VU-meters in het dashboard.

McIntosh MX1375 Reference Entertainment System

Eerder hebben wij geschreven over het McIntosh MX950 audiosysteem. De kleinere maar nog steeds heel erg luxe SUV Jeep Cherokee L kan worden uitgerust met een McIntosh MX950 audiosysteem met in totaal 19 luidsprekers. Het McIntosh MX1375 Reference Entertainment System (RES) is ontworpen voor de grotere en luxueuzere Grand Wagoneer om aldus te voldoen aan veeleisende normen en om geluid van referentiekwaliteit op de weg te brengen.

McIntosh zegt dat zijn Adaptive 3D Surround Processing-mogelijkheden een meeslepende akoestische ervaring bieden die je meeneemt naar de uitvoering. De MX1375 maakt gebruik van 23 specifiek afgestemde luidsprekers, waaronder een van de best presterende 12-inch subwoofers in de branche, en wordt aangedreven door een 24-kanaals versterker met in totaal 1375 Watt. Exclusief voor de MX1375 zijn de unieke Adaptive 3D Surround Processing-mogelijkheden voor een meeslepende luisterervaring. Het systeem zal exclusief verkrijgbaar zijn in de Grand Wagoneer.

Om ervoor te zorgen dat de luxe McIntosh home audio-ervaring in de Grand Wagoneer werd meegenomen, werkten de akoestiekexperts van McIntosh aan een prototype van de voertuigcabine en hadden ze de vrije hand om het best mogelijke audiosysteemontwerp te creëren dat alle passagiers omhult met een live muziekervaring. Ingenieurs van beide bedrijven hebben talloze uren besteed aan het bestuderen van het interieur van de auto om het MX1375 Reference Entertainment System te verfijnen. McIntosh beweert dat het resulterende audiosysteem echt baanbrekend is, waardoor je auto misschien wel de beste plek is om heen te gaan voor een geweldige avond. Hmm, dit klinkt als een fijne vorm van “Paradise By The Dashboard Light”.

“Toen we het MX1375 Reference Entertainment System aan het ontwikkelen waren, hebben we een McIntosh Reference-kamer opgezet naast de faciliteit van het Wagoneer-team om ervoor te zorgen dat de beste delen van de thuissysteemervaring de Grand Wagoneer haalden. Het was fascinerend om de progressie te horen toen het voertuig de kwaliteiten van de referentiekamer zelf begon aan te nemen. Ik kan niet wachten tot klanten het zelf horen en voelen,” aldus Charlie Randall, voorzitter van McIntosh.

We weten niet wat het McIntosh MX1375 RES gaat kosten, maar het zal ongetwijfeld niet goedkoop zijn.


MERK

EDITORS' CHOICE