NIEUWSMcIntosh

McIntosh maakt audio voor Jeep Grand Cherokee (met VU-meters!)

Het Amerikaanse audiobedrijf McIntosh heeft aangekondigd een audiosysteem te hebben ontworpen voor de Jeep Grand Cherokee. Het MX950 McIntosh Entertainment System, dat als eerste verkrijgbaar is in de Jeep Grand Cherokee L 2021, is verkrijgbaar in Overland- en Summit-modellen en wordt standaard geleverd met het Summit Reserve-pakket. Geweldig, eindelijk VU-meters in het dashboard van je auto en de geluidskwaliteit zal ongetwijfeld ver boven het niveau van de gemiddelde autoradio uitsteken.

MX950 McIntosh entertainmentsysteem

De geheel nieuwe Jeep Grand Cherokee 2021 zal debuteren met het enige geluidssysteem in de auto-industrie dat is gemaakt door McIntosh Laboratory. Het startschot voor de ontwikkeling van het MX950 McIntosh entertainmentsysteem voor de Jeep Grand Cherokee werd vier jaar geleden gegeven toen ingenieurs van de audiofabrikant en de autofabrikant samenwerkten aan de Grand Wagoneer-conceptauto die afgelopen september werd onthuld. En nu met de Jeep Grand Cherokee L kunnen klanten binnenkort ervaren hoe het is om onderweg een McIntosh Entertainment System bij zich te hebben.

McIntosh “Wall Of Sound”

Al meer dan zeven decennia is McIntosh betrokken bij high-end home audio en populaire cultuur met geluidssystemen die handgemaakt zijn in hun fabriek in Binghamton, NY. De versterkers van het bedrijf werden gebruikt om de originele Woodstock en de grensverleggende “Wall of Sound” van de Grateful Dead van stroom te voorzien, wat de reputatie van McIntosh als een echt Amerikaans icoon versterkte.

McIntosh is overigens geen onbekende op het gebied van autoradio en heeft zich in de jaren negentig verdiept in zowel OEM- als aftermarket-onderdelen. In het nieuwe millennium ontwikkelde McIntosh op maat gemaakte oplossingen voor speciale edities van Harley Davidson en de 100ste jubileumeditie van de Ford GT.

“We begrijpen dat klanten niet alleen geweldig geluid willen,” zegt Charlie Randall, president van McIntosh Laboratory, Inc. “Ze willen een volledige zintuiglijke ervaring krijgen. En daarom was het zo belangrijk dat we geen middel onbeproefd lieten om een echt McIntosh-entertainmentsysteem voor de Jeep Grand Cherokee L te leveren. We zijn verheugd om ons merk onder de aandacht te brengen van een hele nieuwe groep mensen die McIntosh misschien nog nooit eerder hebben meegemaakt.”

Om ervoor te zorgen dat de luxe audio-ervaring van McIntosh in het voertuig werd gerepliceerd, werkten ingenieurs van beide bedrijven hand in hand om vorm en functie in de systeemarchitectuur te versmelten. Ingenieurs gingen constant heen en weer tussen het testvoertuig en de McIntosh Reference Room zelf om een echt authentieke McIntosh-ervaring te garanderen, zelfs in een auto.

Autohifi met 950 Watt vermogen

Het MX950 McIntosh-entertainmentsysteem heeft 19 luidsprekers op 12 optimale locaties om geluid door elke centimeter van het voertuig te leveren en een 17-kanaals versterker levert tot 950 Watt aan vermogen. Het systeem heeft een LD / HP-luidsprekerontwerp om vervorming te verminderen en McIntosh Power Guard voor helderheid, zelfs bij zeer hoge volumeniveaus. De meest geavanceerde materiaaltechnologieën werden gebruikt om componenten lichter en toch sterker te maken, zodat luidsprekers sneller reageren en een tijdige sonische weergave leveren.

McIntosh Styling

Het systeem bevat de iconische stijlelementen van McIntosh, zoals de metalen geribbelde bedieningsknoppen, die McIntosh onmiddellijk herkenbaar hebben gemaakt voor fans over de hele wereld. Logo's met achtergrondverlichting op de luidsprekerroosters in de deur accentueren de interieurverlichting van de auto met het kenmerkende blauw van McIntosh. De subwoofergrille van de Jeep Grand Cherokee L is versierd met het McIntosh “Mc”-logo zoals dat ook op de McIntosh Monogram Heatsinks staat. Uiteraard zullen de dansende VU-meters van McIntosh ook niet ontbreken.

McIntosh autohifi in Jeep Grand Cherokee: prijs en leveringsinformatie

De Jeep Grand Cherokee L 2021 uitgerust met het MX950 McIntosh Entertainment System zal in het tweede kwartaal van 2021 bij Jeep-dealers aankomen. We hebben geen prijsinformatie, maar we mogen aannemen dat de audioinstallatie van McIntosh in de Jeep Grand Cherokee niet goedkoop zal zijn. Dat is de Jeep Grand Cherokee overigens ook niet.

MERK

EDITORS' CHOICE