NIEUWS

De Wowo is de derde draaitafel van het Poolse merk Tentogra

Het in Polen gevestigde Tentogra heeft de Wowo onthuld. De Wowo is het derde model draaitafel van het Poolse merk. De Tentogra Wowo draaitafel wordt op maat en op bestelling gemaakt. De koper kan de kleur van het aluminium en het soort houtfineer kiezen. Om een nog stabielere werking mogelijk te maken, kan de Wowo gevoed worden door een optionele batterij. De looptijd van de batterij is afhankelijk van welke batterij de klant kiest.

Tentogra Wowo draaitafel

De Poolse draaitafelbouwer Tentogra heeft slechts twee modellen in zijn portfolio en dat zijn de modellen Oscar en Gramy. Tentogra heeft een derde model onthuld, genaamd Wowo. Het chassis is gemaakt van aluminium en hout. Tentogra noemt het aluminium dat wordt gebruikt om de draaitafel te creëren ‘ontspannen’ omdat het zonder enige spanning is. Afstandhouders zijn gemaakt van kevlar en aluminium. Het bovenste deel van de draaitafel is gemaakt van multiplex dat onder hoge druk is gevormd. De Wowo weegt 37 kilogram zonder armen.

De motor is een apart onderdeel van de draaitafel dat niet met het lichaam is verbonden. De montageplaten voor de armen zijn gemaakt van verchroomd brons. Aan de onderkant van de draaitafel, heeft de Tentogra Wowo anti-resonatoren. Elke Tentogra draaitafel heeft drie verschillende snelheden (33, 45 en 78 toeren per minuut). Het kalibreren van de snelheden gebeurt met potentiometers. Eventueel kan de motor worden gevoed vanuit een optioneel te leveren batterij. Op deze wijze worden alle invloeden van het lichtnet uitgeschakeld.

De toonarmvoeten zijn uitschuifbaar zodat de klant armen met een lengte tussen negen en twaalf inch kan. De voetstukken zijn geschikt voor armen van Kuzma en de nieuwe Tentogra Planette toonarm.

Tentogra Wowo: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of de nieuwe draaitafel ook in de Benelux geleverd zal gaan worden en ook hebben wij nog geen officiële prijsinformatie vernomen. Op internet gaan geruchten rond over een prijs tussen 6.000 en 8.000 euro en dat is vermoedelijk zonder arm en zonder de optionele batterij. Deze bedragen zijn slechts een indicatie en de officiële prijs zou hoger of lager kunnen liggen. Meer weten? Kijk dan op de website van Tentogra.

EDITORS' CHOICE