Mitchell Acoustics uStream One: eerste product van nieuwe fabrikant

Het Britse Mitchell Acoustics heeft onlangs de lancering aangekondigd van de uStream One, een set actieve luidsprekers die afgezien van een voedingskabel geen kabels nodig heeft om muziek te spelen. Muzieksignaal komt binnen via bluetooth. De twee identieke luidsprekers leveren verbluffende prestaties voor een betaalbare prijs, aldus de fabrikant.

Mitchell Acoustics uStream One: actieve luidsprekers

Paul Mitchell, voorheen werkzaam bij Mitchell & Johnson, onthult zijn nieuwe creatie, een actieve set draadloze tweeweg bluetooth luidsprekers. Hoewel Mitchell Acoustics een nieuwe naam is in hifikringen, maakte de oprichter, Paul Mitchell, deel uit van het managementteam achter het Britse audiobedrijf Mitchell & Johnson, dat circa anderhalf jaar geleden om bedrijfseconomische redenen de deuren heeft moeten sluiten. Paul Mitchell heeft kennelijk de hificomponenten voorlopig even in de ijskast gezet en gaat nu de markt op met actieve luidsprekers.

De uStream One wordt gepresenteerd als een set echte draadloze monitorluidsprekers die hifikwaliteit leveren vanaf een smartphone. Elke luidspreker heeft zijn eigen voedingskabel en zijn eigen versterkers aan boord. Tussen de luidsprekers onderling loopt geen kabel. Communicatie en synchronisatie van het linker- en rechterkanaal gaan draadloos via bluetooth. De uStream One werkt ook samen met Amazon Alexa, Google Assistant en YouTube, mits de gebruikte smartphone deze functionaliteit aan boord heeft.

De installatie is zeer eenvoudig: gewoon aansluiten op het lichtnet, inschakelen, configureren en ze zijn klaar om te worden gekoppeld aan een smartphone of een andere Bluetooth-bron. De uStream One levert volgens de fabrikant “de geluidskwaliteit levert die je normaal gesproken associeert met dure hifisystemen, minus de extra elektronica en kabels. om je woonkamer rommelig te maken.We waren vastbesloten om een stijlvol luidsprekersysteem voor het moderne leven te creëren,” aldus Paul Mitchell over zijn nieuwste product.

Mitchell Acoustics uStream One: prijs en leveringsinformatie

De uStream One van Mitchell Acoustics kan geleverd worden in zwart of wit. Mitchell biedt de luidsprekers aan op zijn website voor 500 Britse ponden, maar een belangstellende kan ook terecht op Amazon. Het is nog niet bekend of wellicht ook een netwerk van dealers opgezet gaat worden. Meer weten? Kijk dan op de website van Mitchell Acoustics.


EDITORS' CHOICE