Mitchell & Johnson stopt zijn activiteiten te midden van Brexit-onzekerheid

Het Britse audiobedrijf Mitchell & Johnson heeft zijn activiteiten met onmiddellijke ingang gestaakt. Mitchell & Johnson, dat sinds de lancering in 2012 op de markt van versterkers en cd-spelers actief is, zegt dat het niet in staat is geweest om snel genoeg voldoende wereldwijde distributie te bereiken en zijn investering in de Britse productie in dit uitdagende pre-Brexit-tijdperk terug te verdienen. Klanten worden verwezen naar hun leverancier voor vragen over reparaties en garantieafhandeling.

Mitchell & Johnson: einde van productie

Mitchell & Johnson bestaat sinds 2012 en heeft een portfolio van versterkers en cd-spelers. Het bedrijf was altijd trots dat alle producten in Engeland worden ontwikkeld en later ook gebouwd. Mitchell & Johnson heeft een vaste plek weten te veroveren in de volle markt van relatief betaalbare hificomponenten. Daar lijkt nu een einde aan te komen want het bedrijf heeft laten weten het hoofd niet boven water te kunnen houden.

Het bedrijf heeft de volgende verklaring vrijgegeven: “Het is met grote droefheid dat we de beslissing aankondigen, die volgt op onze belangrijke transitie van investeringen van het Verre Oosten naar de Britse productie, in een tijd van ongekende afname van het consumentenvertrouwen en de uitgaven, vanwege de aanhoudende onzekerheid over de Brexit. Sinds de lancering in 2012 hebben we onvermoeibaar gewerkt om ons op de wereldmarkt te vestigen en zijn we ongelooflijk trots om medemuziekliefhebbers de talloze voordelen te bieden van door Britse werknemers ontworpen en ontwikkelde producten, na onze toewijding aan het opstarten van de productie in Groot-Brittannië eind 2018. Tragisch genoeg zijn we niet in staat geweest om voldoende wereldwijde distributie snel genoeg te bereiken om onze aanzienlijke investeringen in Britse productie terug te verdienen en onze overheadkosten te handhaven. We willen deze gelegenheid aangrijpen om onze klanten te bedanken voor hun aanwezigheid bij de afgelopen jaren.”

Kennelijk zijn de tegenvallende productiekosten in Engeland, gecombineerd met de Brexit-onzekerheid en een gedaald consumentenvertrouwen een combinatie van factoren die tot de ondergang van het bedrijf hebben geleid. Op de website van het bedrijf is hier overigens nog niets over te vinden. We weten ook niet of het bedrijf failliet is of dat een vorm van uitstel van betaling is verleend. Mogelijk wordt op de achtergrond een investeerder gezocht of wordt gewerkt aan een doorstart.

In geval van toekomstige garantie- of reparatieproblemen, moeten producteigenaren van apparatuur van Mitchell & Johnson vooralsnog advies inwinnen bij hun leverancier.


EDITORS' CHOICE