NIEUWSCopland

De CSA 150 is de krachtigste hybride versterker van Copland

De Deense versterkerbouwer Copland heeft de CSA 150 aangekondigd, een geïntegreerde versterker die gebruik maakt van buizen in de voortrap. De CSA 150 is het krachtigste geïntegreerde model van de Deense fabrikant en hij is voorzien van analoge en digitale ingangen en optioneel kan ook bluetooth-connectiviteit worden toegevoegd. We zijn nog in afwachting van prijsinformatie en leveringsinformatie voor de Benelux.

Copland CSA 150: hybride geïntegreerde versterker

Ongeveer acht maanden geleden heeft het in Denemarken gevestigde Copland de CSA 100 uitgebracht. De nieuwe CSA 150 is nog een stukje krachtiger. Beide versterkers lijken op elkaar. Net als de CSA 100 heeft de CSA 150 een dubbele triodebuis van het type 6922 in de voortrap. De eindtrap van de CSA 150 is net als de eindtrap van de CSA 100 gemaakt van halfgeleiders. De CSA 150 kan 150 Watt per kanaal in acht Ohm leveren en 230 Watt per kanaal in vier Ohm. “Onder dynamische omstandigheden zal de stroomterugkoppelingscentrale van de CSA 150 verschillende keren het nominale vermogen leveren, meer dan genoeg om bijna elke luidspreker aan te sturen,” aldus de fabrikant.

De Copland CSA 150 heeft een ingebouwde DA-converter met als hart een ES9018 Reference 32-bit chip. De gebruiker heeft de beschikking over een tweetal optische ingangen een coaxiale cinch-ingang en een USB-ingang die zowel PCM- als DSD-mogelijkheden biedt. Een optionele aptX HD bluetooth-module kan worden gemonteerd als draadloze functionaliteit vereist is.

Voor analoog gebruik heeft de Copland CSA 150 drie ongebalanceerde cinch-lijningangen, een gebalanceerde XLR-lijningangen en een phono-ingang voor mm-elementen. Er is ook een voorversterkeruitgang en een uitgang voor een opnameapparaat. Op het frontpaneel is een hoofdtelefoonaansluiting geplaatst.

Copland geeft een frequentiebereik op van 10 Hz tot 150 kHz (op niveau –3 dB) en een S/R-verhouding groter dan 90 dB (IHF-A gewogen).

Copland CSA 150: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen en hoeveel de CSA 150 in de Benelux gaat kosten.

MERK

EDITORS' CHOICE