NIEUWSCopland

Copland CSA 100: hybride geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen

Het Deense audiobedrijf Copland heeft de CSA 100 gelanceerd, een geïntegreerde versterker die een halfgeleider eindtrap combineert met een buizenvoortrap. De CSA 100 heeft analoge en digitale ingangen en tegen een meerprijs kan de CSA 100 worden voorzien van bluetooth-connectiviteit. De koper kan kiezen tussen een zwarte of zilverkleurige uitvoering.

Copland CSA 100: geïntegreerde versterker

Ongeveer achttien maanden geleden heeft het Deense audiobedrijf Copland de CTA408 gelanceerd. Nu heeft Copland de CSA 100 aangekondigd. De nieuwe CSA 100 had natuurlijk moeten schitteren op de High End München, maar zoals alle grote evenementen is ook de High End audiobeurs in München afgelast. De nieuwe CSA 100 heeft een mix van buizen en halfgeleidertechniek aan boord.

De CSA100 is voorzien van halfgeleider eindtrappen die 100 Watt per kanaal kunnen leveren aan acht Ohm en 180 Watt aan vier Ohm. De eindtrappen krijgen het signaal van een dubbele triode buis voorversterker. Eén buis is verantwoordelijk voor de lijnversterking van de CSA 100. De dubbele triodebuis type 6922 loopt op hoogspanning in een opstelling voor maximale lineairiteit, waarbij alleen rekening wordt gehouden met de spanningsversterking.

Voor vinylliefhebbers heeft de CSA 100 een ingebouwde phono-trap voor mm-elementen of high-output mc-elementen. Verder heeft de CSA 100 drie paar ongebalanceerde cinch-ingangen en een enkel paar gebalanceerde XLR analoge ingangen.

De gebruiker hoeft geen losse DA-converter neer te zetten want de CSA 100 heeft  twee optische ingangen, een enkele coaxiale ingang en een usb-ingang. De enen en nullen worden vertaald naar analoog signaal door een ES9018 Reference 32-bit DAC-chip. Draadloze connectiviteit via bluetooth met ondersteuning van aptX kan voor een meerprijs worden toegevoegd. Wie een andere eindversterker wil gebruiken kan daarvoor de voorversterkeruitgang van de CSA 100 gebruiken en de CSA 100 heeft ook een uitgang voor een opnameapparaat.

Copland CSA 100: technische gegevens

De CSA 100, die 100 Watt aan acht Ohm kan leveren en 180 Watt aan vier Ohm, blijft stabiel tot een belasting van twee Ohm. Het opgegeven frequentiebereik van de CSA 100 loopt van 10 Hz tot 150 kHz (op niveau -3 dB). De IHF-A gewogen S/R-verhouding is groter dan 90 dB. De totale harmonische vervorming is kleiner dan 0,06 procent. De aparte hoofdtelefoonversterker heeft met 0,05 procent een nog iets lagere vervorming. De afmetingen van de CSA 100 zijn 435 x 135 x 370 millimeter (B x H x D) en hij weegt 14 kilogram.

Copland CSA 100: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een zwarte en zilverkleurige uitvoering. We weten nog niet vanaf wanneer en voor welke prijs de CSA 100 in de Benelux geleverd kan worden.

MERK

EDITORS' CHOICE