NIEUWSEsoteric

De Grandioso M1X is het nieuwe vlaggenschip van Esoteric

Het Japanse audiobedrijf Esoteric heeft de Grandioso M1X aangekondigd, een mono-eindversterker die meteen het vlaggenschip van de vloot van versterkers van het Japanse bedrijf zal zijn. De Grandioso M1X kan 300 Watt aan acht Ohm leveren en weegt 63 kilogram. Voor stereogeluid zijn er natuurlijk wel twee exemplaren nodig. Naar verwachting zal de levering in mei 2021 gaan beginnen.

Esoteric Grandioso M1X: zware mono-eindversterker

De Esoteric Grandioso M1X mono eindversterker is een complete herziening van de Grandioso M1 en voegt een aantal van de nieuwste circuittechnologieën toe, waaronder 's werelds eerste superjunctie Esoteric SJ-BJT01 bipolaire transistor die alleen wordt gebruikt door Esoteric. Van waardige stilte tot ontluikende passie met Esoteric Grandioso M1X-muziek wordt rijkelijk uitgebeeld, aldus de fabrikant.

De nieuwe bipolaire transistor Esoteric SJ-BJT01 heeft volgens de fabrikant zowel een hoge weerstandsspanning als een lage aanweerstand. Het signaal vloeit niet alleen soepel bij grote stromen maar ook bij kleine stromen en kan van nature gevoelige signalen tot hoogenergetische signalen reproduceren. Voorts is de Grandioso M1X uitgerust met meerdere ringkerntransformatoren en een nieuwe aangepaste afvlakcondensator met een grote capaciteit van 60.000 uF is.

Naast de gebalanceerde (XLR) en ongebalanceerde (cinch) ingangsbussen, heeft het circuit een speciale ingangen voor de originele stroomoverdrachtmethode genaamd ES-LINK Analoog. Het circuit ES-LINK Analoog is uitgerust met IDM-01 (Integrated Discrete-Amplifier Module) initieel ontwikkeld voor de Grandioso C1X.

De behuizing van de Grandioso M1X is een compromisloze constructie. Het is een hybride chassis met een hoofdchassis en onderchassis met verschillende stijfheid met daarin een totaal van drie transformatorconfiguraties. Het semi-zwevende bovenpaneel zou het gevoel van afgifte van geluid naar voren moeten geven.

Het maximale af te geven vermogen is volgens Esoteric 300 Watt aan acht Ohm, 600 Watt aan vier Ohm en 1.200 Watt aan twee Ohm. De afmetingen zijn 491 x 221,5 x 535 millimeter (B x H x D) inclusief uitstekende delen. De Grandioso M1X weegt 63 kilogram.

Esoteric Grandioso M1X: prijs en leveringsinformatie

In de loop van mei 2021 zou de Esoteric Grandioso M1X op de markt moeten komen. De prijs moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE