NIEUWSEtymotic

Etymotic: draadloze producten met hoge geluidskwaliteit en prestaties

House Of Music (HOMA), de in België gevestigde distributeur en producent van audio, accessoires en domestic appliances deelt mee dat het vanaf heden verantwoordelijk zal zijn voor de distributie van de producten van het Amerikaanse Etymotic Research in de Benelux. Etymotic heeft een reeks nieuwe draadloze bluetooth-producten gelanceerd, waaronder de Etymotion bluetooth-kabel, en daarbij ook draadloze versies van zijn hoog aangeschreven ER2XR, ER3XR en ER4XR in-ear modellen.

Etymotic Research

Etymotic Research is een engineering-gedreven onderzoeks-, ontwikkelings- en productiebedrijf dat gevestigd is in Elk Grove Village, Illinois, USA. De naam “Etymotic” komt uit het Grieks en betekent “trouw aan het oor”. Innovatie, educatie en behoud van het gehoor staan centraal in de missie van Etymotic.

Etymotion BT bluetooth-kabel

De Etymotion BT vertegenwoordigt zowel een evolutie binnenin het merk, als een evolutie in de wereld van de Bluetooth-headsets. Als eerste apparaat in zijn soort beschikt de Etymotion BT over een ingebouwde DAC en hoofdtelefoonversterker.

Het gebruik van de AKM AK4331-versterker met Velvet Sound-technologie heeft Etymotic een voorsprong op de concurrentie op het gebied van geluidskwaliteit en prestaties. Dankzij de nieuwste Qualcomm-chipset ondersteunt de Etymotion: BT AptX, AptX HD en AptX LL, wat het mogelijk maakt om in 24-bit/48 kHz te beluisteren.

Deze kabel is ontworpen voor gebruik met de Etymotic ER serie, maar zal ook werken met vele andere hoofdtelefoons die voorzien zijn van MMCX connectoren. De kabel is nu los verkrijgbaar en in pakket met de ER2XR, ER3XR en ER4XR. Hieronder een kore toelichting op deze modellen.

Etymotic ER2XR-BT

De ER2XR levert volgens HOMA een indrukwekkende basweergave met behoud van de befaamde helderheid van de middentonen en hoge tonen van Etymotic. Net zo als alle modellen in de ER in-ear serie, biedt het tot 35 dB isolatie in combinatie met de meegeleverde oorstukken. Zo kunnen details in de muziek worden waargenomen zonder dat het volume moet worden verhoogd om het omgevingsgeluid te compenseren. De hoogwaardige dynamische drivers van de ER2XR voldoen aan de behoeften van de muzikanten op het gebied van in-ear monitoring - en spreken ook luisteraars aan die meer bass aanwezigheid willen.

Etymotic ER3XR-BT

De ER3XR met uitgebreide frequentierespons is afgestemd voor een nauwkeurige weergave van het middenbereik en de hoge tonen met een licht verhoogde low-end. Om dit te bereiken gebruikt de ER3XR slechts één krachtige, gebalanceerde armatuur driver per kant, die ongeëvenaard is in termen van prestaties, frequentiebereik en precisie. Muziekliefhebbers zullen het pure en transparante Etymotic geluid met gestructureerde en zacht benadrukte lage bas waarderen.

Etymotic ER4XR-BT

De ER4XR is de in-ear hoofdtelefoon voor muziekliefhebbers en hifiliefhebbers die een compromisloze midrange- en treble-nauwkeurigheid willen, maar een beetje extra aanwezigheid in het lage segment nodig hebben. Het vlaggenschip van de ER-serie bestaat uit aluminium behuizingen en is voorzien van vervangbare, afneembare kabels.

Dankzij de unieke Balanced-Armature drivers van Etymotic levert de ER4XR een compromisloze geluidskwaliteit met een perfect afgestemde extra nuance in het lage segment.

Meer weten? Kijk dan op de website van House of Music of op de website van Etymotic.

EDITORS' CHOICE