NIEUWS

De Violectric HPA V550 is een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker

Audiomerk Violectric, onderdeel van het Duitse Lake People GmbH, richt zich primair op de professionele markt maar levert ook aan consumenten. Het merk bouwt vooral hoofdtelefoonversterkers en DA-converters. De nieuwe HPA V550 is een hoofdtelefoonversterker met uitsluitend analoge schakelingen aan boord. De HPA V550 werkt op een hoog voltage en heeft dus geen moeite met hoofdtelefoons met een lage of hoge impedantie. Er is ook een Pro-versie met een betere volumeregeling. 

Violectric HPA V550

De HPA V550 van het Duitse Violectric heeft de meeste functies van de DHA V590, maar de DA-converter is weggelaten. HPA V550 omvat dus de analoge functionaliteit, de perfecte aansturing van elke dynamische hoofdtelefoon en de uitstekende voorversterkerfunctie, aldus de fabrikant.

Alle functies kunnen gemakkelijk worden bediend met een stijlvolle afstandsbediening. Met zijn onvergelijkbare technologie biedt HPA V550 niet alleen een van de krachtigste hoofdtelefoonversterkers op de markt, maar ook naar eigen zeggen de laagste ruis. De interne bedrijfsspanning van 50 Volt zorgt desgewenst voor een hoge uitgangspanning. Daarom bij uitstek geschikt voor hoofdtelefoons met een lage of hoge impedantie die een hoge uitgangsspanning verdienen. De hoge uitgangspanning is de basis van een hoog uitgangsvermogen. Krachtige versterkers bieden veel vermogen, zelfs voor de meest veeleisende hoofdtelefoons. De HPA V550 is volgens de makers het meest geschikt voor koptelefoons met lage impedantie en magnetostatische koptelefoons.

De HPA V550 heeft een hoge dempingfactor, vanwege de lage uitgangsimpedantie en is daarom de ideale match voor moeilijk te besturen hoofdtelefoons zonder negatieve bijwerkingen en met de garantie voor een compromisloze frequentierespons.

Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd, gefreesd uit een massief stuk aluminium, die toegang geeft gemotoriseerde volumeregeling, dempen, ingangsselectie, resampling-instellingen, hoofdtelefoon en line-out-bediening.

Violectric HPA V550: technische kenmerken 

 • Afstandsbediening voor ingangsselectie, resampling, volume, uitgang, dempen
 • Drie analoge stereo-ingangen, 2 x ongebalanceerd via RCA, 1 x gebalanceerd via XLR
 • +/- 18 dB Pre-Gain voor een perfecte match van de HPA V550 tussen bron en hoofdtelefoon
 • Een gemotoriseerde volumeregeling en een balansregeling (Alps RK 27 potentiometers)
 • Vier krachtige versterkers met 6.400 mWat Pmax in 50 Ohm en 21 Volt RMS in 600 Ohm
 • Monitoring van de hoofdtelefoonuitgang in termen van DC en overbelasting
 • Koptelefoonpad en line-outpad individueel selecteerbaar
 • Twee single-ended koptelefoonuitgangen met 6,3 mm jack, 1 gebalanceerde uitgang met 4-pins XLR
 • Line-out, 1 x ongebalanceerd via RCA, 1 x gebalanceerd via XLR
 • Aanpassing van het line-out-signaal naar de volgende apparaten in het bereik van +/- 18 dB
 • Twee ringkerntransformatoren, filtercapaciteit groter dan 35.000 uF

Violectric HPA V550 Pro: 256 stappen reed relais volumeregeling

De HPA V550 Pro is hetzelfde apparaat maar dan voorzien van een volumeregeling van 256 stappen die is opgebouwd uit een circuit van reed relais.

Violectric HPA V550 en HPA V550 Pro: prijzen leveringsinformatie

Beide toestellen zijn per direct leverbaar. De adviesprijzen zijn als volgt:

Violectric HPA V550:          2.399 euro
Violectric HPA V550 Pro:   2.999 euro


EDITORS' CHOICE