NIEUWSRoon

Roon software versie 1.8 komt uit op 9 februari


Sinan Kökbugur | 04 februari 2021 | Fotografie Fabrikant | Roon

Roon Labs, de maker van de Roon software die op heel veel audioapparaten draait, heeft versie 1.8 van de software aangekondigd. Versie 1.8 biedt intelligentere muziekontdekking, betere personalisatie en een opnieuw ontworpen moderne interface.

Roon versie 1.8

Roon is een muziekspeler waarmee fans oude favorieten kunnen herontdekken en nieuwe nummers en albums kunnen vinden om naar te luisteren, samen met uitgebreide informatie over de muziek en artiesten. Roon is geen hardware. Het is software die draait op apparaten van heel veel verschillende fabrikanten.

Roon's software biedt een enorme hoeveelheid geavanceerde en unieke functies. Niet bekend met Roon? Lees dan onze eerdere artikelen over de software van Roon.

De update naar versie 1.8 brengt een fris en modern ontwerp naar de interface die er volgens de makers zowel aantrekkelijk uitziet als gemakkelijker te gebruiken is. Elk van de nieuw georganiseerde paginalay-outs, van de nieuwe Home- en artiestenschermen tot de componisten- en genrepagina's, is speciaal samengesteld voor de luisteraar en de nieuwe verticale scroll geeft een consistente ervaring, ongeacht welk apparaat je gebruikt, of het nu desktop of tablet is, of smartphone.

Zowel voor de beginnende als voor de ervaren gebruiker die in de loop der jaren een uitgebreide bibliotheek heeft opgebouwd, geldt dat de eigen muziekcollectie van de luisteraar dient als startpunt voor het ontdekken van nieuwe muziek. Roon 1.8 maakt gebruik van krachtige nieuwe browse-mogelijkheden en aanbevelingen door de metadata van de software te combineren met het begrip van hoe de gebruiker en de andere 100.000 Roon-luisteraars het platform gebruiken. De resulterende suggesties worden nauwkeurig op het individu afgestemd.

Bovendien is toegang tot miljoenen tracks met hoge resolutie mogelijk door Tidal- of Qobuz-streamingdiensten aan het Roon-account te koppelen. De sleutel hiervoor is het gebruik van de Focus-functie, die nu verder gaat dan alleen het doorzoeken van de bibliotheek van de luisteraar om overal in Roon te zoeken, inclusief zowel Tidal als Qobuz, om een compleet overzicht te geven van artiesten, genre, artiesten en componisten.

De nieuwe weergave Discografie maakt het gemakkelijk om door zelfs de meest productieve artiestencatalogus te bladeren. Samenwerkingen, invloeden en connecties kunnen worden gefilterd om een uniek venster op een muzikant of componist te geven, hetgeen leidt tot een verscheidenheid aan nieuwe door Roon aangedreven aanbevelingen.

Roon versie 1.8: ook voor liefhebbers van klassieke muziek

Voor de klassieke muziekliefhebber heeft Roon 1.8 een volledig nieuwe visuele stijl en informatielay-out voor het genre. Het is mogelijk om te verkennen met criteria als componist, uitvoering, periode en meer. Met nauwere koppelingen tussen albums en componisten, evenals eenvoudiger bladeren, zijn de intelligente aanbevelingen die de luisteraar ontvangt gebaseerd op de componist, uitvoerder, compositie of dirigent waarnaar wordt geluisterd.

De nieuwe functie Discografie bevat een uitgebreide nieuwe weergave 'uitvoeringen', waarin u Focus kunt gebruiken om de exacte uitvoeringen van de artiest te vinden van het stuk dat u zoekt.

Het bijgewerkte startscherm van Roon 1.8 biedt tal van dashboardanalyses zodat muziekfans kunnen zien naar welke artiesten, albums en genres ze luisteren, onderverdeeld in week, maand, jaar of aller tijden.

Er zijn nu ook snelle links naar de Roon-community binnen de app, dus je bent altijd maar één klik verwijderd van de ondersteuning van Roon en zijn muziekexperts.

Enno Vandermeer, oprichter en CEO van Roon, zei: “Roon-gebruikers zijn deskundige luisteraars, hetgeen betekent dat ze hun favoriete subgenres fanatiek doorploegen. De gegevens over dat luisteren, op hun beurt, maken de muzieksuggesties van Roon zo menselijk. Het is de Roon-community die deze innovaties mogelijk maakt.”

Roon 1.8 gaat live op 9 februari 2021. Binnenkort zal één van onze redacteuren zijn bevindingen over de nieuwe software delen met de lezers van dit medium.

EDITORS' CHOICE