NIEUWSRoon

Roon Labs heeft Roon-software 1.7 uitgebracht


Sinan Kökbugur | 21 november 2019 | Fotografie Fabrikant | Roon

Roon Labs kondigt met trots de afronding aan van het grootste project dat het bedrijf naar eigen zeggen ooit heeft ondernomen. Na twee jaar van gericht ontwerp en engineering onthult Roon Labs versie 1.7, een volledig nieuwe technologie die Vālence wordt genoemd.

Roon Labs Vālence

Vālence is een systeem gebouwd op een enorme nieuwe clouddatabase, die algoritmen voor machine learning gebruikt - naar eigen zeggen ontworpen met Roon’s passie voor muziek - om de vele dimensies van verbondenheid dieper dan ooit tevoren te modelleren. “En omdat je Roon gebruikt om de muziek waar je van houdt te verkennen, te verzamelen en te luisteren, begrijpt Vālence je als geen ander,” aldus Roon Labs.

Het geheime ingrediënt is de Roon-gemeenschap: Vālence leert van de muzikale smaak van meer dan 100.000 deskundige luisteraars die Roon gebruiken. Het resultaat is de ultieme muziekexpert, die de wereld van muziek presenteert via een lens die speciaal voor de gebruiker is gepersonaliseerd.

Wie de populaire Roon Radio wel eens heeft gebruikt, heeft al een vroeg voorbeeld van Vālence in actie gezien. Op dezelfde manier als de betekenis van “radio” werd omgezet in Roon 1.6, kan Vālence van ideeën zoals “nieuwe releases voor jou” en “suggesties voor jou” in Roon 1.7 transformeren.

Naast Vālence is er nog veel meer verwerkt in deze update. Naar eigen zeggen heeft Roon Labs het soort ervaring dat je van Roon verwacht in de wereld van live radio gebracht en Roon OS heeft een enorme prestatieverbetering gekregen. Zoals altijd heeft feedback van de gemeenschap ook tot een aantal andere verbeteringen geleid.

“We hopen dat je het leuk vindt om je volgende muziekobsessie te vinden!” aldus de makers van de Roon software.

Voor een uitgebreide beschrijving over de nieuwe functies en verbeteringen verwijzen wij graag naar de website van Roon.


EDITORS' CHOICE