Pro-Ject Audio lanceert phonotrappen Phono Box S2 Ultra en Ultra 500

Het Oostenrijkse audiobedrijf Pro-Ject Audio Systems heeft een tweetal nieuwe phono-versterkers uitgebracht. De Ultra 500 is een in oplage gelimiteerd model waar slechts 500 exemplaren van gemaakt zullen worden en dat is ter gelegenheid van het feit dat Pro-Ject 500.000 Phono Box-versterkers heeft verkocht sinds begin 2018. De andere is de Phono Box S2 Ultra. 

Phono Box Ultra 500: jubileummodel phono-versterker

“De Phono Box Ultra 500 van Pro-Ject Audio Systems is als geen andere phono-voorversterker in zijn segment. De “500” viert de levering van 500.000 Phono Boxen vanaf begin 2018. We markeerden deze mijlpaal met het creëren van een unieke phono-voorversterker, aldus Pro-Ject Audio Systems.

De behuizing is gemaakt van koper voor een fantastische afscherming tegen hoogfrequente interferentie. Het koperen chassis is vervolgens bedekt met een laagje weelderig gepolijst chroom. Dit is een phono-voorversterker die zich niet achter een draaitafel wil verstoppen, hoewel dat gezien het formaat wel zou kunnen.

Natuurlijk is de nieuwe phono-versterker geschikt voor zowel mm- als mc-elementen. Capaciteit, impedantie en versterkingsfactor kunnen worden ingesteld met microschakelaars die in de bodem van het apparaat zijn verwerkt.

Het interne ontwerp maakt gebruik van een volledig discreet ontwerp, zonder opamps. Naast het weglaten van opamps, zijn polystyreencondensatoren gebruikt, die volgens de fabrikant aanzienlijk bijdragen aan het hoogwaardige geluid dat Phono Box Ultra 500 biedt. Deze condensatoren staan naar eigen zeggen onder audiofielen bekend als de heilige graal voor phono-voorversterkers.

De adviesprijs van de Pro-Ject Phono Box Ultra 500 is 349 euro.

Phono Box S2 Ultra

De Phono Box S2 Ultra is volgens de fabrikant als geen andere phono-voorversterker in zijn segment. Het succes van Phono Box Ultra 500 inspireerde het bedrijf om deze fantastisch klinkende phono-voorversterker in de reguliere S2-lijn te introduceren. De solide metalen behuizing beschermt tegen interferentie, een schakelbaar subsonisch filter is inbegrepen en een breed scala aan aanpassingen voor elke cartridge.

De S2 Ultra is net als de Ultra 500 volledig discreet gebouwd zonder opamps. Ook in de S2 Ultra zijn polystyreencondensatoren geplaatst, die aanzienlijk bijdragen aan het hoogwaardige geluid van de Phono Box S2 Ultra. De gesplitste RIAA-egalisatie maakt een zeer nauwkeurige weergave van de RIAA-curve mogelijk, een duur ontwerp volgens Pro-Ject, maar dit maximaliseert zowel de nauwkeurigheid van de egalisatie als de algehele audioprestaties.

Net als de Ultra 500 is de nieuwe S2 Ultra geschikt voor zowel mm- als mc-elementen. Capaciteit, impedantie en versterkingsfactor kunnen worden ingesteld met microschakelaars die in de bodem van het apparaat zijn verwerkt, net zoals bij de Ultra 500.

De adviesprijs van de Pro-Ject Phono Box S2 Ultra is 249 euro. De koper kan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering.


MERK

EDITORS' CHOICE