NIEUWSKlipsch

Klipsch ProMedia 2.1 BT: desktop-luidsprekers met subwoofer

Het Amerikaanse luidsprekermerk Klipsch heeft de ProMedia 2.1 BT aangekondigd. Feitelijk gaat het om een heruitgave van de ProMedia 2.1 maar dan met de toevoeging van bluetooth-connectiviteit. Het systeem bestaat uit twee luidsprekers en een subwoofer die uit het zicht geplaatst kan worden. Het ProMedia 2.1 BT systeem lijkt vooral bedoeld om het geluid van een computer op te waarderen, maar uiteraard kan elk bluetooth-apparaat als bron dienen.

Klipsch ProMedia 2.1 BT

Het ProMedia 2.1 BT-systeem van het in de VS gevestigde Klipsch is circa zeven jaar geleden op de markt gekomen. De nieuwe versie heeft bluetooth-connectiviteit erbij gekregen, hetgeen aan het achtervoegsel BT is te zien.

De tweeweg bureauluidsprekers zijn voorzien van een 19 millimeter tweeter die voorzien is van een conus van polyetherimide. De middentoner heeft een diameter van acht centimeter. De vermogensspecificaties zijn als volgt: 100 Watt totaal vermogen (continu), verdeeld in 2 x 18 Watt voor de satellieten en 65 Watt voor de subwoofer. Naast bluetooth is er een 3,5 millimeter jackplug aux-ingang om muzieksignaal aan te leveren. De satellietluidsprekers meten 21,59 cm x 10,67 cm x 14,4 cm.

De weergave van lage tonen komt voor rekening van een subwoofer die een driver heeft met een diameter van 17 centimeter. De basreflex subwoofer heeft een behuizing van 24,13 x 24,9 x 25,9 centimeter. De driver is zijwaarts gericht.

Klipsch specificeert het frequentiebereik van 39 Hz tot 22 kHz. Volgens Klipsch is de maximale geluidsdruk 110 dB. Wie toch privé wil luisteren kan de 3,5 millimeter jackplug hoofdtelefoonuitgang gebruiken.

Klipsch ProMedia 2.1 BT: prijs en leveringsinformatie

We hebben geen officiële prijsinformatie van Klipsch vernomen maar – ter indicatie – we hebben de Klipsch ProMedia 2.1 BT voor net geen 300 euro bij verschillende aanbieders gezien.

MERK

EDITORS' CHOICE