NIEUWSAavik

Aavik lanceert nieuwe producten in 180-, 280 en 580-productlijn

Het Deense high-end audiomerk Aavik Acoustics heeft de nieuwste drie series versterkers, DA-converters, streamers en phono-versterkers uitgebracht. Voor elk van deze productlijnen gebruikt Aavik Tesla-spoelen, dithercircuits en anti-antenne resonantiespoelen, premium technologieën van hun zusterbedrijf, Ansuz Acoustics, om het ruisniveau te verlagen en een onbelemmerde signaalstroom te waarborgen. We weten nog niet vanaf wanneer de apparaten geleverd kunnen worden.

Aavik 180, 280 en 580: UMAC-technologie

De versterkers van het Deense Aavik Acoustics zijn uitgerust met de gepatenteerde UMAC-technologie. Deze technologie is ontwikkeld om de ontwerpfouten van traditionele schakelende versterkers te vermijden. Om de woorden van Aavik te gebruiken: “UMAC-technologie richt zich primair op twee gebieden van het ontwerp van gemoduleerde versterkers. Ten eerste wordt de PWM-generatie (Pulse Width Modulation) geproduceerd met sinusgolfmodulatie in plaats van de meer gebruikelijke driehoeksmodulatie. Het voordeel is dat sinusgolven veel minder hoogfrequente ruis produceren dan driehoeken. Er zijn geen scherpe hoeken en dus is veel minder inductieve filtering aan de uitgang vereist. De lagere inductantie in de uitgang geeft de versterkers een veel betere dempingfactor en dus een duidelijk betere luidsprekerregeling. Ten tweede maakt de geavanceerde dual mixed-mode feedback dempingsfactoren mogelijk die alleen kenmerkend zijn voor de allerbeste lineaire versterkers”.

De DA-converters bieden vier verschillende klankinstellingen om beter te kunnen voldoen aan individuele luistervoorkeuren. De streamers hebben zes afzonderlijke, geluidsarme, geregelde voedingen om duidelijkheid en precisie te garanderen. De phono-trappen hebben een absoluut stille ingangstrap.

Aavik 180, 280 en 580: behuizingen van natuurlijk composietmateriaal

Voor een authentiek geluid dat “warm, harmonieus en krachtig” is, gebruikten de ingenieurs van Aavik de audio-eigenschappen van een nieuw, natuurlijk composietmateriaal voor de kasten. De vorm van deze kasten is geïnspireerd op het ontwerp en de constructie van traditionele muziekinstrumenten.

Alle units zijn ondergebracht in dezelfde kastvorm en dat maakt stapelen makkelijk en esthetisch verantwoord. Het binnenchassis van de premium 580-serie, de referentieserie van Aavik, is gemaakt van massief koper, waarvan de fabrikant beweert dat het “meer energie en kracht aan de muziek levert”.

De Aavik 180 en 280 series zijn de junior-series maar delen voor een groot deel het DNA van de duurdere 580 series, aldus de fabrikant.

Meer weten? Kijk dan op de website van Aavik.

MERK

EDITORS' CHOICE