Lyngdorf voorziet AV-processor MP-60 van HDMI 2.1

Het Deense audiobedrijf Steinway Lyngdorf heeft aangekondigd dat de vlaggenschip AV-processor MP-60 voorzien gaat worden van HDMI 2.1. De MP-60 wordt daarmee geschikt gemaakt voor weergave van 8K-materiaal. Bezitters van de MP-60 wordt tot de zomer een upgradeprogramma aangeboden.

Steinway Lyndorf: 8K-ready met HDMI 2.1

De vlaggenschipprocessors van Steinway Lyngdorf worden ontvangen een HDMI 2.1-update. De Deense audiospecialist heeft 8K-ready HDMI 2.1-bordupdates geïntroduceerd voor zijn topprocessors. De namen van de apparaten, Lyngdorf MP-60 2.1 en Steinway & Sons P300 2.1, reflecteren de nieuwe functionaliteit en lanceren een nieuwe generatie homecinema, muziek en gaming-compatibiliteit met de componenten van het bedrijf.

Steinway Lyngdorf zegt Invecas-chips in de nieuwe oplossingen te gebruiken. INVECAS heeft 's werelds eerste HDMI 2.1 met HDCP 2.3-chip en IP-oplossingen aangekondigd.

Thomas Birkelund, CEO van Steinway Lyngdorf geeft commentaar: “voorop blijven lopen op het gebied van de allernieuwste technologie is een missie van Steinway Lyngdorf. Ons partnerschap met Invecas vertegenwoordigt precies dat: een nieuwe stap voorwaarts om onze klanten en partners te voorzien van de allernieuwste technologieën voor innovatieve video / audio-ervaringen.”

De update vertaalt zich naar de processors die 8K 50/60Hz, 40 Gbps en 4K 100/120Hz, 18 Gpbs verwerken, zoals beschreven in de HDMI 2.1-specificatie. Bovendien krijgen eigenaren Enhanced Audio Return Channel (eARC) en ondersteuning voor Auto Low Latency Mode (ALLM) en Variable Refresh Rate (VRR) -modi zoals gebruikt door de nieuwste consoles en grafische kaarten van computers. Ten slotte betekent implementatie van HDMI 2.1 ook ondersteuning voor statische en dynamische HDR, waardoor een groter dynamisch bereik en ondersteuning voor een breed kleurengamma mogelijk is.

Heel leuk. Nu nog 8K-bronmateriaal in handen zien te krijgen.

MERK

EDITORS' CHOICE