NIEUWSJBL

JBL brengt viertal nieuwe inbouwluidsprekers uit - Update


Sinan Kökbugur | 27 januari 2021 | Fotografie Fabrikant | JBL
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 12 januari 2021

Het Amerikaanse luidsprekermerk JBL heeft aangekondigd de Synthesis SCL-luidsprekerproductlijn uit te breiden met vier nieuwe geavanceerde inbouwmodellen genaamd SCL-5, SCL-6, SCL-7 en SCL8, die primair zijn bedoeld om opgenomen te worden in geavanceerde thuisbioscoopsystemen. JBL voldoet hiermee naar eigen zeggen aan de grote vraag van dealers en klanten naar kwalitatief hoogwaardige inbouwoplossingen. Omdat wij nieuwe informatie hebben ontvangen, hebben wij ons nieuwsbericht van circa twee weken geleden hieronder bijgewerkt. In de loop van maart zouden de nieuwe inbouwluidsprekers op de markt moeten gaan komen.

JBL Synthesis inbouwluidsprekers

JBL introduceert vier nieuwe inbouwluidsprekers die lid zijn van de JBL Synthesis familie. De nieuwe JBL Synthesis SCL-5 en SCL-8 plafondluidsprekers en JBL Synthesis SCL-6 en SCL-7 luidsprekers voor in de muur zijn ontworpen om te koppelen met JBL Synthesis-elektronica en stellen dealers in staat om een beter haalbaar portfolio voor multifunctionele doeleinden aan te bieden voor kamers, mediaruimtes en kleinschalige thuistheaters.

Het assortiment Synthesis Custom Loudspeakers (SCL) blijft naar eigen zeggen toonaangevend in de branche met de meest geavanceerde luidsprekertechnologieën die beschikbaar zijn voor residentiële toepassingen. In navolging van de “Best-of” -prijs voor de grotere SCL-2, is JBL Synthesis verheugd te kunnen delen dat de SCL-8 is geëerd met een 2021 CES Innovations Award.

“Meeslepende audio verandert de manier waarop entertainment wordt gecreëerd en gereproduceerd, en ook hoe ruimtes worden bedacht, gecreëerd en gebruikt,” zo stelt Jim Garrett, Senior Director, Product Strategy and Planning van Harman Luxury Audio. “Als een merk dat de afgelopen 75 jaar pionier is geweest op het gebied van audio-engineering voor muziek en films, is het passend dat we ons assortiment van Synthesis Custom Loudspeakers uitbreiden met toonaangevende prestaties en technologieën om onze Synthesis-elektronica te begeleiden voor de volgende generatie van meerkanaals luidsprekers. geluid.”

Alle vier de nieuwe SCL-uitbreidingsmodellen maken gebruik van gepatenteerde JBL-technologieën, waaronder revolutionaire ringvormige diafragma-compressiedrivers, High-Definition Imaging-hoorngeometrieën, geavanceerde wooferontwerpen, magnetisch bevestigde roosters met nul bezel en een nieuw gepatenteerd 'Cat Claw'-montagemechanisme dat montagetijd bespaart en de installatie veel gemakkelijker maakt dan traditionele ontwerpen van het type “hondenpoot”.

JBL Sythesis SCL-5 inbouwluidspreker voor in het plafond

De eerste speciale SCL-plafondluidspreker, het SCL-5 tweeweg luidsprekersysteem, is voorzien van de beroemde JBL 2409H 25 millimeter compressiedriver-tweeter en High-Definition Imaging (HDI) hoornsamenstelling. De HDI-hoorn is onder een hoek op het schot boven de 17,5 centimeter zwarte Advanced Aluminium Cone cast frame-woofer geplaatst, waarbij de woofer door een opening schiet die het akoestisch vrijwel onzichtbaar maakt voor de compressiedriver en hoorn. -De luidspreker heeft een grote afstraalhoek tot 60 graden en is volgens de fabrikant ideaal voor meeslepende audiosystemen. Het revolutionaire Cat Claw-montagesysteem en de vergulde, veerbelaste aansluitklemmen maken een snelle en betrouwbare installatie mogelijk.

JBL Synthesis SCL-6: inbouwluidspreker voor in de muur

De 2,5-weg SCL-6 wandluidspreker heeft een smal ontwerp met een hoorn op de as die geschikt is voor LCR-toepassingen (links, center of rechts) in kleine tot middelgrote systemen of lagere surroundposities in grotere systemen. De SCL-6 is voorzien van een gepatenteerde 25 millimeter 2410H-2 compressiedriver-tweeter, gekoppeld aan een door JBL gepatenteerde High-Definition Imaging (HDI) hoornsamenstelling en aangevuld met vier stuks 130 millimeter zwarte Advanced Aluminium Matrix-conus, gegoten frame woofers.

Het gepatenteerde Cat Claw-montagemechanisme maakt de luidspreker eenvoudig te installeren in combinatie met vergulde, veerbelaste aansluitklemmen. De SCL-6 is ontworpen om ultieme prestaties en het hoogste niveau van dynamiek te bieden van elke wandluidspreker, integreert discreet in elke omgeving en elk decor en is voorzien van een overschilderbare, magnetisch bevestigde grille met nulrand.

JBL Synthesis SCL-7: inbouwluidspreker voor in de muur

Het tweeweg SCL-7 luidsprekersysteem voor in de muur is ontworpen voor off-axis luisteren als LCR-, breedte- en surroundkanalen. De SCL-7 is voorzien van de beproefde 25 millimeter 2410H-2-tweeter met compressiedriver, en gepatenteerde High-Definition Imaging (HDI) hoornsamenstelling, aangevuld met een tweetal 130 millimeter zwarte Advanced Aluminium Matrix-conussen. Net als bij de SCL-6 zorgen het gepatenteerde Cat Claw-montagemechanisme en de vergulde veerbelaste bindingspalen voor een snelle en eenvoudige installatie.

JBL Synthesis SCL-8: plafondluidspreker

Een 2021 CES Innovations Award Honoree, het veelzijdige SCL-8, tweeweg plafondluidsprekersysteem is ontworpen voor off-axis luisteren in een meeslepend audiosysteem. In wezen een kleinere versie van de SCL-5, de SCL-8 heeft dezelfde drivers als gebruikt in de SCL-6 en SCL-7, inclusief een 130 millimeter Advanced Aluminium Matrix conus cast-frame woofer, een 25 millimeter 2410H- 2 tweeter met compressiedriver gekoppeld aan een HDI-hoornsamenstelling. De SCL-8 wordt geleverd met een overschilderbare zero-bezel, magnetisch bevestigde ronde en vierkante roosters.

De toevoeging van deze vier nieuwe modellen samen met de vlaggenschepen SCL-1- en SSW-1 die ook onlangs zijn aangekondigd, breidt het JBL Synthesis-portfolio uit tot een totaal van acht SCL-modellen en vier SSW-modellen. Dealers en installateurs hebben zo een uitzonderlijke toolkit met ongeëvenaarde luidsprekeroplossingen in functies en prestaties, aldus JBL. De SCL-1 en SSW-1 zijn afgestemd op grootschalige en high-channel count-systemen in combinatie met de SDP-75 immersive surround processor en SDA-versterkers.

De SCL-5 past uitstekend bij de SCL-2-, SCL-3- en SCL-4-luidsprekers voor installaties met hoogtekanalen. De SCL-6, SCL-7 en SCL-8 vormen een perfecte aanvulling op de SDP-55 16-kanaals meeslepende surround sound-processor en de bekroonde SDR-35 klasse G Immersive surround sound AVR, evenals de SDA-versterkers voor gebruik in kleine tot middelgrote systemen.

JBL Synthesis SCL-5, SCL-6, SCL-7 en SCL-8: prijzen en leveringsinformatie

"Exacte prijzen van de nieuwe JBL Synthesis SCL modellen zijn nog niet bekend maar liggen naar verwachting tussen de 1.100 euro en 1.900 euro voor de SCL-7, SCL-8 en SCL-6 en rond de 2.400 euro voor de SCL-5. We verwachten ze medio maart in huis te hebben," aldus importeur Reference Sounds.

EDITORS' CHOICE