NIEUWSJBL

De nieuwe vlaggenschipluidsprekers van JBL heten SCL-1 en SSW-1


Sinan Kökbugur | 11 januari 2021 | Fotografie Fabrikant | JBL

De Synthesis-productlijn van het Amerikaanse JBL laat volgens de fabrikant de ultieme mogelijkheden zien als het gaat om meeslepende audiosystemen voor muziek en film. De Amerikaanse audiofabrikant, onderdeel van het grotere Harman International, heeft de vloerstaande luidspreker SCL-1 en subwoofer SSW-1 aangekondigd. Vanaf maart zouden de eerste leveringen moeten gaan plaatsvinden.

JBL Synthesis

Met de introductie van het vlaggenschip SCL-1 en de SSW-1, breidt JBL Synthesis zijn gepatenteerde technologieën en akoestische voordelen uit naar grootformaatoplossingen die zijn geschaald voor premium implementaties van audio en film met een groot aantal kanalen. Ja, beide producten zijn fors geschapen.

“Onze revolutionaire Synthesis Custom Loudspeaker-reeks heeft de lat hoog gelegd voor prestatieverwachtingen in meerkanaals meeslepende audiosystemen en we zijn buitengewoon verheugd om die serie naar nieuwe hoogten uit te breiden met deze vlaggenschipmodellen,” aldus Jim Garrett, Senior Director, Product Strategy and Planning, HARMAN luxe audio. “Nu home entertainment in opkomst is, kunnen JBL Synthesis-systemen verder worden geschaald dan ooit tevoren! Door onze 75 jaar aan ervaring met het bouwen van drivers en akoestische expertise toe te passen in de thuisomgeving, kan JBL Synthesis unieke waarde toevoegen, onze dealergemeenschap helpen nieuwe kansen aan te pakken en klanten uitzonderlijke audio-ervaringen bieden die met geen enkel ander merk kunnen worden bereikt,” aldus fabrikant JBL

De SCL-1 en SSW-1 zijn twee van de eerste producten die op de markt zijn gebracht sinds de oprichting van de JBL Synthesis Product Council in 2020. Ze zijn het directe resultaat van dealers en systeembouwers die hebben gevraagd om een JBL Synthesis-oplossing voor grootschalige systemen. Functies en mogelijkheden werden herzien en verfijnd in samenwerking met de leden van de productraad om te voldoen aan de behoeften en verwachtingen van de klanten die erom vroegen.

JBL Synthesis SCL-1 LCR-luidspreker

De SCL-1-luidspreker is het nieuwe vlaggenschip van de JBL Synthesis SCL-reeks en levert ongeëvenaarde prestaties en een compromisloos ontwerp. Deze grootformaat LCR-luidspreker is geoptimaliseerd voor aangepaste installatie achter projectieschermen en is voorzien van JBL's gepatenteerde D2430K dubbele drie inch diafragma-compressiedriver gekoppeld aan een High-Definition Imaging (HDI) hoorn. Met een paar nieuw ontworpen twaalf inch gegoten frame Carbon Cellulose Composite Cone (C4) -woofers in gepatenteerde Complementary Bass Alignment System (C-BAS) configuratie, biedt de SCL-1 ongelooflijke output, dynamiek en detail voor zelfs de grootste meerkanaalssystemen. De zwaar verstevigde MDF-behuizing is afgewerkt in matzwart en is 120 centimeter hoog, 47,5 centimeter breed en 38 centimeter diep met het meegeleverde magnetisch bevestigde stalen frame met zwarte stoffen grille. Door het rooster te verwijderen, wordt de diepte teruggebracht tot 36 centimeter.

Connectiviteit wordt geboden door dubbele sets vergulde aansluitingen. Aangepaste afstemming kan worden bereikt via de configuratieknoppen op het voorpaneel die HF-aanpassingen bieden voor verschillende installatieoverwegingen, evenals selecties voor bi-wire, bi-amp en volledige bypass van het interne crossover-netwerk voor gebruik in geavanceerde systemen met externe elektronische crossovers.

JBL Synthesis SSW-1 subwoofer

De SSW-1, onderdeel van de Synthesis Subwoofer-serie, is een nieuw ontwikkelde, hoogwaardige subwoofer die speciaal is ontworpen als aanvulling op de akoestische mogelijkheden van de SCL-1 grootformaat LCR-luidspreker. Ontworpen voor horizontale of verticale toepassing in grootschalige systemen, beschikt de SSW-1 subwoofer over dubbele lange slag (tien centimeter “piek-tot-piek”) cast-frame woofers met composiet conussen met een diameter van 38 centimeter en enorme spreekspoelen met een diameter van 15 centimeter. De SSW-1 is 134 centimeter hoog, 60 centimeter breed en 57 centimeter diep. De behuizing is stevig geconstrueerd met 2,5 centimeter dikke wanden en uitgebreide interne versteviging. De SSW-1 weegt bijna 150 kilogram.

Afstemming van de behuizing gebeurt via dubbele naar voren gerichte Slipstream-poorten, terwijl connectiviteit wordt geboden via twee sets vergulde, veerbelaste aansluitklemmen - één voor elke woofer. Met een belastbaarheid van 2.500 Watt RMS per woofer en 5.000 Watt RMS per systeem, evenals een extreem hoge SPL-output en bruikbare laagfrequente uitbreiding tot 13 Hz, streeft de SSW-1 ernaar om de hoogste niveaus van sonische prestaties te bieden voor thuisbioscoop op maat.

JBL Synthesis SCL-1 en SSW:  prijzen en leveringsinformatie

Vanaf maart zou de levering moeten gaan beginnen. We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.

EDITORS' CHOICE