NIEUWSMeitner

Meitner kondigt DA-converter MA3 aan

Het Canadese audiobedrijf Meitner heeft de MA3 aangekondigd, een DA-converter die vol zit met Meitner’s eigen technologie. Volgens Meitner gaat het om “de eerste van onze volgende generatie producten”. De MA3 combineert naar eigen zeggen Ed Meitner's beproefde geluidstechnieken van wereldklasse afkomstig uit de DA2 V2- en DV2-converters met streamingfuncties van de populaire en eenvoudig te gebruiken NS1 Streamer. “De MA3 is één slank en betaalbaar pakket om je meer van muziek te laten genieten,” aldus de fabrikant.

Meitner MA3: DA-converter

De MA3 maakt gebruik van Meitner’s eigen techniek genaamd MDAC2, in wezen een volledig discrete single-bit, 16xDSD DA-converter, gekoppeld aan Meitner’s MDAT2 DSP die realtime transiënte detectie uitvoert naast up-conversie van alle inkomende audio. VControl handhaaft het ingangssignaal zonder opnieuw kwantiseren, met als resultaat volledige transparantie bij elke volume-instelling, een breed dempingsbereik en geen verlies van resolutie.

De USB-interface bevat EMM's gepatenteerde hardware galvanische isolatie. MFAST, Meitner’s high-speed asynchrone technologie voor het verwijderen van jitter, werkt samen met de op maat gemaakte klok genaamd MCLK2 en zorgt voor het verwijderen van jitter uit alle digitale bronnen.

De MA3 heeft streaming-functies aan boord. Hi-res diensten Tidal en Qobuz worden natuurlijk ondersteund, maar ook populaire muziekdiensten zoals Spotify, Deezer en vTuner. Muziek vanaf een NAS kan worden afgespeeld via UPnP / DLNA. De MA3 is ook Roon Ready en heeft Roon Endpoint-functionaliteit. Muziek kan ook vanaf een aangesloten USB-schijf worden afgespeeld. “Sluit de MA3 gewoon rechtstreeks aan op versterker (s) en luidsprekers van uw keuze en geniet ervan! De MA3 is de perfecte geïntegreerde digitale hub voor elk high-end systeem, ongeacht het budget,” aldus de trotse fabrikant.

Meitner MA3: prijs en leveringsinformatie

A10Audio in Amsterdam is de distributeur van de producten van Meitner en EMMLabs in Nederland en heeft laten weten dat de MA3 bij A10Audio uit voorraad leverbaar is en te beluisteren. 

De introductieprijs van de Meitner MA3 is 9.950 euro.


EDITORS' CHOICE