NIEUWS

Trijntje Oosterhuis geeft online kerstconcert met online VrijMiBo


Redactie HiFi.nl | 14 december 2020 | Fotografie Fabrikant

Na de online concerten van Jett Rebel, Douwe Bob en The Kik eerder dit coronajaar, zal niemand minder dan Trijntje Oosterhuis komende vrijdag haar opwachting maken tijdens de 4e Nationale VrijMiBo. Het concert dat in kerstsfeer plaatsvindt, is voor iedereen gratis online te volgen op vrijdag 18 december vanaf 17.00 uur op nationalevrijmibo.nl. Vanaf een unieke locatie in Amsterdam wordt het concert live gestreamd.

Coronapandemie: enorme impact

Nog altijd waart het coronaspook rond en de maatregelen om verspreiding van het Covid-19 virus in te dammen, hebben een enorme impact op onze samenleving. Binnen de ICT-sector wordt daarom keihard gewerkt om de ondersteuning te bieden waar deze bijzondere tijd nog steeds om vraagt. Als extra steun in de rug ontstond eerder dit jaar het idee om online virtuele concerten aan te bieden tijdens de Nationale VrijMiBo.

“Aanvankelijk zou het bij de drie succesvolle edities blijven, maar met de feestdagen voor de deur begon het toch weer te kriebelen,” vertelt Mike Veldhuis, Co-founder en Partner bij Nalta.com en voortrekker van het initiatief. “Na alle positieve reacties die we hebben gekregen en nu we nog altijd niet verlost zijn van het virus, hebben wij ons sterk gemaakt voor deze speciale kersteditie. En we zijn er bijzonder trots op dat onze nationale trots Trijntje Oosterhuis haar medewerking wil verlenen.”

Decemberactie Missie 538 voor de Voedselbank

Mede-initiatiefnemer Danny Frietman, technologie ondernemer, kwartiermaker Tech & ICT bij de Gemeente Almere en Co-founder van o.a. GovTechNL en New Dutch Wave: “Het is echt fantastisch op hoeveel steun ons initiatief kan rekenen, o.a. van Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer, Tweede Kamerlid voor de VVD Jan Middendorp, Burgemeester Femke Halsema (gemeente Amsterdam), wethouder Saskia Bruines (Gemeente Den Haag) en wethouder Maaike Veeningen  (Gemeente Almere). In lijn met de kerstgedachte verbinden we het vierde VrijMiBo-concert van Trijntje Oosterhuis aan Missie 538, de decemberactie van radiostation Radio 538 om zo veel mogelijk geld op te halen voor voedselpakketten voor de Voedselbank.”

Waar en wanneer is het concert van Trijntje Oosterhuis te beleven? Op nationalevrijmibo.nl, vrijdag 18 december 2020 vanaf 17:00 uur.

EDITORS' CHOICE